У Білорусі проводять військові навчання: прикордонники розкрили, чи є загроза Україні

22 вересня 2023, 19:42
Держприкордонслужба пильно слідкує за тим, що відбувається на території Білорусі.
У Білорусі проводять військові навчання: прикордонники розкрили, чи є загроза Україні
Прикордонники розповіли про ситуацію у Білорусі / колаж: Главред, фото: УНІАН, Командування об'єднаних сил ЗСУ

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що найближчими днями у Білорусі почнеться активна фаза військових навчань.

"Ми спостерігаємо за тим, що в найближчі дні на території Білорусі має відбутися активна фаза навчання, але за нашою інформацією, це виключно підрозділи армії Білорусі братимуть участь на полігонах, які віддалені від кордону з Україною. Можу зазначити, що значної загрози це Україні не несе", - сказав Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він додав, що Держприкордонслужба пильно слідкує за тим, що відбувається на території Білорусі. На сьогодні Росія не має в Білорусі достатніх сил, щоб створити реальну загрозу повномасштабного повторного вторгнення на територію України, і навіть здійснення провокацій на кордоні. Тим часом ДПСУ продовжує укріплення лінії кордону.

відео дня

Нагадаємо, що Росія вивела із Білорусі майже всі свої підрозділи. По лінії держкордону з Білоруссю за останній час прикордонники не фіксували будь-яких змін. На кордоні ситуація повністю контрольована.

Експерт спрогнозував, чим закінчаться плани Кремля щодо тиску на захід через Білорусь. Своїми діями з розміщення ядерної зброї в Білорусі путінський режим, вважає Олександр Леонов, практично "стріляє собі в ногу".

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти