Тисячі стволів на руках: в РНБО розповіли про закон щодо територіальної оборони

28 грудня 2020, 15:03оновлено 28 грудня 2020, 22:57
За словами заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса, законопроєкт вже обговорений профільним комітетом і представниками силових відомств.
Кривоносий
Сергій Кривонос / УНІАН

Оскільки в Україні продовжує залишатися на високому рівні потреба в ефективному реагуванні на зовнішні загрози, триває активний процес опрацювання законопроєкту № 4504 "Про територіальну оборону України".

Про це повідомив під час пресконференції у понеділок, 28 грудня, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. За його словами, законопроєкт вже обговорено профільним комітетом Ради та представниками силових відомств.

Згідно з документом, за словами Кривоноса, бійцями загонів територіальної оборони зможуть стати жителі з різних регіонів України. У вихідні вони будуть проходити військовий вишкіл, а в будні дні - займатися звичайною своєю роботою.

Далі, заступник секретаря РНБО розповів - для зберігання в домашніх умовах бійцям територіальної оборони пропонується видати близько 80 тисяч одиниць стрілецької зброї. Причому Кривонос не бачить в такому рішенні великої загрози, оскільки у населення України, за попередніми даними, зараз знаходиться на руках близько мільйона одиниць зброї.

Законопроєкт №4504 хочуть винести на розгляд Ради в лютому-березні майбутнього року.

читайте такожВ РНБО рознесли ідею Зеленського про загальну мобілізацію у разі нападу РФ

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв

  • Група народних депутатів від Слуги народу зареєструвала в Раді законопроєкт "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї" (№4335).
  • Згідно з документом, в Україні до вільного обігу буде дозволено цивільна вогнепальна зброя, що перебуває у власності фізичних і юридичних осіб (за винятком зброї, що знаходиться в спеціальному обороті у співробітників правоохоронних органів і ЗСУ) з п'яти категорій: (автоматична; Гладкоствольна короткоствольна, короткоствольна, довгоствольна вогнепальна Гладкоствольна, довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти