Три проблеми заважають справедливо закінчити війну: в ОП назвали потрібні кроки

16 серпня 2023, 16:36оновлено 16 серпня 2023, 22:55
Для швидшого завершення війни потрібно, зокрема, ізолювати керівництво РФ та затягнути санкційний пасок так сильно, щоб Росія не могла виробляти ракети.
Украинские военные, Михаил Подоляк
Три проблеми заважають справедливо закінчити війну, каже Подоляк/ колаж: Главред, фото: 14 ОМБр Романа Великого, скрін

Справедливо закінчити війну країни-агресорки Росії проти України заважають три проблеми. Щоб вирішити ці проблеми, потрібно посилити низку рішень.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він запропонував вирішення для кожної з трьох проблем.

За словами Подоляка, перша проблема – це обхід санкцій та виробництво ракет у Росії. Щоб вирішити цю проблему, потрібно або офіційно змінити статус РФ на терористичну державу, або ввести жорсткі вторинні санкції проти приватних посередників, зазначає радник керівника ОП.

відео дня

Друга проблема стосується постачання зброї в Україну.

"Рішення: математичний аналіз обсягів оборонних систем Росії, складських і логістичних можливостей. Передача оптимальних обсягів далекобійних ракет, снарядів, систем розмінування, фронтових систем ПРО відповідно до потреб", – наголосив Подоляк.

Третя проблема – необхідність ізоляції найвищого керівництва Росії. За словами радника голови ОП, це різко зменшить можливості для дипломатичного маневру і стане сигналом для нейтральних країн.

"Рішення: відмова від будь-яких прямих комунікацій, ордери різних юрисдикцій на арешти за співучасть у скоєнні злочинів", – підсумував Подоляк.

Війна в Україні

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні України. Як зазначила Гуменюк, зараз ворожа активність переважно фокусується на Херсонському та Бериславському напрямках.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, що війська РФ намагаються атакувати під Куп'янськом і хочуть захопити Донбас. Наступальні дії окупантів країни-агресора Росії позбавлені сенсу, Кремль намагається досягти хоча б мінімальних цілей, зазначив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький.

У середу, 16 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що армія України звільнила Урожайне від російських окупантів. Вона зазначила, що захисники України закріплюються у звільненому населеному пункті й додала, що наступ українських військових триває. Після цього у ЗСУ показали яскраві кадри звільнення Урожайного.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти