Тимошенко про результати децентралізації: у громадах по всій Україні будують сотні соціальних об’єктів

28 липня 2021, 14:14
Заступник Голови ОП додав, що держава допомагатиме громадам та співфінансуватиме важливі проекти за наявності проектної документації.
Тимошенко про результати децентралізації: у громадах по всій Україні будують сотні соціальних об’єктів

В Україні восени почнеться сезон здачі об'єктів соціальної інфраструктури, збудованих в тому числі у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво": школи, садочки, лікарні, амбулаторії, спортивні комплекси, стадіони тощо.

За словами заступника голови ОП, координатора "Великого будівництва" Кирила Тимошенко, це стало можливим завдяки вдалому впровадженню децентралізації, повідомив він під час виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація".

За словами Кирила Тимошенко, завдяки фінансовій децентралізації кожна територіальна громада отримала можливості для вдосконалення соціальної, транспортної, медичної та іншої інфраструктури. Центральна влада працює у співробітництві з місцевою, аби громади швидко розвивались.

відео дня

"Цього року у нас в країні в рамках різних ініціатив і Офісу президента, і Кабінету міністрів реалізовується більше 1000 інфраструктурних проєктів по всій території України. Звісно, це і в рамках програми "Велике будівництво", "Велика реставрація", нові програми – як-то "Здорова Україна", активні парки і так далі", - зазначив Тимошенко.

Заступник голови ОП додав, що держава допомагатиме громадам та співфінансувати важливі соціальні проєкти за наявності проєктної документації.

"Це таке змагання між об'єднаними територіальними громадами за проєктами, які вони хочуть реалізовувати, за якістю цих проєктів і, звісно, за фінансову спроможність цих громад. Дійсно, державі вигідніше фінансувати менше, щоб ОТГ фінансувала більше. Адже завдяки децентралізації ОТГ на місцях отримують більше коштів", - говорить Тимошенко.

Команда президента також ініціює нові проєкти, зокрема цього року стартувала програма "Активні парки". У кожній ОТГ планують зробити парки дозвілля, в яких можна буде займатися спортом. Закінчити проєкт планують навесні наступного року.

"Також, звісно, ми з'єднуємо між собою ОТГ, великі міста, маленькі міста дорогами, які будує і Укравтодор, і будують обласні державні адміністрації", - сказав Тимошенко.

За словами Кирила Тимошенко, місцеві вибори 2020 року дали змогу перезавантажити систему, але разом із владою нові політики повинні нести відповідальність за розвиток своїх регіонів.

"Усі разом ми зможемо за наступні декілька років побудувати дійсно гарну країну, яка вже зараз видозмінюється і всі це бачать", - додав заступник голови ОП.

Нагадаємо, Тимошенко раніше розповів, що у планах програми на 2021 рік стоїть продовження розбудови соціальної інфраструктури: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти