Телеканал ПЛЮСПЛЮС та "Освіторія" провели відкритий урок, присвячений незламності українців

1 вересня 2023, 15:27
38
ПЛЮСПЛЮС

1 вересня 2023 року телеканал ПЛЮСПЛЮС, який входить до складу групи 1+1 media, разом з партнерами – Громадською спілкою "Освіторія" – провели відкритий урок у одній з київських шкіл на тему "Ми українці: честь і слава незламним".

Зміст уроку, проведеного в перший навчальний день школярів, включав епізоди нового анімаційного проєкту ПЛЮСПЛЮС "Україна. Нескорені міста", телевізійна премʼєра якого відбулася також 1-го вересня. Мультсеріал розповідає про українські міста, які постраждали під час війни рф в Україні. Зокрема, у захоплюючих 5-хвилинних епізодах йдеться про історичні пам'ятки в контексті сучасної реальності, що створюють паралель між героїчним минулим і сьогоденням. Таким чином, ПЛЮСПЛЮС продовжує комунікувати дітям про велику війну, знаходячи необхідні слова та метафори для цього.

Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС, коментує:

відео дня

"Телеканал ПЛЮСПЛЮС виконує важливу соціальну місію, створюючи необхідний контент на актуальну тему для дітей. Наше завдання – просто і зрозуміло пояснити всі ті процеси, які відбуваються в умовах великої війни, аби не травмувати, а, навпаки, надихнути та зацікавити. Тому 1 вересня разом з "Освіторією" ми вже за гарною традицією провели відкритий урок для дітей, в межах якого розповіли про героїчні українські міста та подвиг наших співгромадян. Сподіваємося, що це спонукає дітей до вивчення нашої історії та глибшого розуміння культури України".

Методична розробка уроку забезпечена "Освіторією". Урок розробила Оксана Хомич, вчителька початкових класів Новопечерської школи, експертка застосунку "Вивчаю – не чекаю".

ПЛЮСПЛЮС

До того ж, матеріали для проведення уроку, які включають презентацію, методичні поради та епізоди мультсеріалу "Україна. Нескорені міста", доступні для вчителів на спеціальній веб-платформі з метою подальшого використання як під час дистанційних уроків, так і у класі. Ознайомитися з матеріалами можна за посиланням.

"Мета проєкту "Вивчаю – не чекаю" надати всім українським учням та ученицям 1-4 класів можливість навчатися за українськими навчальними програмами у будь-якій точці світу та за будь-яких умов. Тому ми не зупиняємося і продовжуємо розвивати проєкт: зовсім скоро ми опублікуємо десктопну версію продукту. Крім того, плануємо розробити друкований посібник з інтерактивними уроками. Сподіваємося, що як цей урок, так і майбутній посібник допоможуть педагогам зробити освітній процес для дітей ще більш захопливим", – коментує Олексанр Папіш, керівник проєкту "Вивчаю – не чекаю" з боку ГС "Освіторія".

ПЛЮСПЛЮС

"Важливо, щоб українські діти знали та пам’ятали свою історію та мову, де б вони не були зараз та як би не склалося їхнє життя надалі, – додає Олена Онищенко, лідерка програми Can’t Wait to Learn з організації War Child, – Застосунок "Вивчаю – не чекаю" допомагає молодшим школярам продовжувати навчання за українською шкільною програмою, а вчителям – урізноманітнювати інструменти викладання та робити уроки більш цікавими та інтерактивними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти