Поліпшення екології Маріуполя: на меткомбінаті Ілліча завершився капремонт доменної печі

18 травня 2021, 17:32оновлено 18 травня 2021, 18:48
Ремонт доменної печі проводили відповідно до програми технологічної модернізації виробничого обладнання групи "Метінвест".
Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча
Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча / Метінвест

На Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча, що входить до складу групи компаній "Метінвест", одночасно з капітальним ремонтом доменної печі №5 встановили нове аспіраційне обладнання, завдяки чому істотно покращиться екологічна ситуація в місті.

Як розповіли в компанії, будівництво нових аспіраційних установок ливарного двору і підбункерних приміщень проводилося відповідно до програми технологічної модернізації виробничого обладнання групи "Метінвест". На даний момент роботи по установці систем аспірації знаходяться на завершальному етапі.

Зазначається, що щодоби на об'єкті працювали понад 500 осіб з використанням великої кількості вантажопіднімальної та будівельної техніки. Зокрема, фахівці підприємства ТОВ "Метінвест-Промсервіс" на двох ливарних дворах ДП №5 провели ремонт жолобів льоток, кожуха горна, холодильників, замінили чавунну льотку малого двору, встановили новий засипний апарат, відремонтували механообладнання та змонтували новий трубопровід. На повітронагрівачах №18-19 доменної печі повністю поміняли футеровку камер горіння, штуцерів і лазів, а на повітронагрівачі №18 замінили ще й футеровку купола.

відео дня

При цьому під час роботи над новими аспіраційними установками "Метінвест-Інжиніринг" вже провів первинний технічний огляд обладнання підвищеної небезпеки та на даний момент виконує підготовку до проведення пусконалагоджувальних робіт. До початку введення обладнання в режим пусконалагодження експлуатація доменної печі триває з колишньою системою пилоподавлення азотом.

"По завершенню пусконалагоджувальних робіт залишкова запиленість газів, що відходять від ливарних дворів і підбункерних приміщень доменної печі №5, не перевищить 20 мг/куб.метр", – зазначив начальник відділу охорони навколишнього середовища меткомбінату імені Ілліча Володимир Колодочка.

Нагадаємо, у 2020 році на меткомбінаті вже провели капітальний ремонт доменної печі №3 з оснащенням її новими аспіраційними установками ливарного двору і підбункерних приміщень. У подальших планах – покрокова реконструкція всього доменного переділу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти