Сувора краса сталі: архітектор розповів про будівлю нового ВНЗ в Маріуполі

25 березня 2021, 13:20
97
Будівля університету буде хорошим прикладом потенціалу сталі, впевнений Хірокі Мацуура.
Сувора краса сталі: архітектор розповів про будівлю нового ВНЗ в Маріуполі

Будівля "Метінвест політехніки" стане хорошим прикладом потенціалу сталі. Таку думку в інтерв'ю УНІАН Хірокі Мацуура, архітектор проекту, директор компанії MADMA urbanism + landscape та архітектурного бюро MASA architects.

"Багато хто не віддає належне суворій красі сталі, яку часто можна спостерігати тільки на заводі, де вона виробляється. Я відвідував металургійний завод "Метінвесту" в Маріуполі і був в повному захваті. І в проекті будівлі університету я хотів показати цю сувору красу. Я сподіваюся, що ця будівля буде хорошим прикладом потенціалу сталі, її величі", - сказав він.

Мацуура пояснив, чому саме сталь стане ідеальним будматеріалом для будівлі ВНЗ.

відео дня

"Це дуже стійкий матеріал, на сто відсотків переробляється. Іншою особливістю стали, в порівнянні з бетоном або деревиною, є можливість подовжувати простір з її допомогою. Цей матеріал, якщо так можна сказати, найкраще чинить опір гравітації", - розповів він.

Архітектор також додав, що Маріуполь є своєрідною Меккою виробництва сталі, що потрібно показати і в архітектурі будівлі університету.

Нагадаємо, в Маріуполі відкриється перший недержавний гірничо-металургійний університет, заснований групою "Метінвест". Будівництво планується на околиці Міського саду це буде ВУЗ з професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами і технологіями, дипломами держобразця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти