Доля Ситника зависла в повітрі: у Мін'юсті назвали причину

27 жовтня 2020, 12:24
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство не може вносити зміни до реєстру, щоб виконати будь-яке рішення КСУ.
Ситник
Мін'юст не може виконати рішення суду щодо Ситника / УНІАН

Міністерство юстиції не може внести зміни до Єдиного держреєстру відомостей про Артема Ситника як про директора Національного антикорупційного бюро. Мін'юст заявив про відсутність повноважень і правових підстав для цих змін.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції Денис Малюська, його відомство не може вносити зміни до реєстру, щоб виконати будь-яке рішення Конституційного Суду України або інше рішення.

"Зміни в інформацію, що міститься в реєстрах, вносяться державними реєстраторами, а Мін'юст тільки розглядає скарги на дії реєстраторів і вносить дані до ЄДР виключно за результатами розгляду таких скарг", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, питання про те, чи є НАБУ органом виконавчої влади чи ні, однозначно і до кінця не вирішене.

"КСУ у своєму рішенні вказав, що у НАБУ є ознаки центрального органу виконавчої влади, однак чіткої тези про те, що це все ж орган виконавчої влади - немає", - додав Малюська.

Доля Ситника зависла в повітрі: у Мін'юсті назвали причину
Доля Ситника зависла в повітрі: у Мін'юсті назвали причину

Зазначимо, Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) заявив, що рішення щодо звільнення Артема Ситника з посади директора Національного антикорупційного бюро не виконується понад місяць. ОАСК заявив про порушення закону.

Відставка Ситника - про що йшлося раніше:

  • 26 жовтня Окружний адміністративний суд Києва постановив звільнити Артема Ситника з посади директора НАБУ і зобов'язав Мін'юст внести відповідні дані в держреєстри.
  • 29 серпня у Зеленського придумали хитрий план зі звільненням очільника НАБУ. Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський розповів про варіанти вирішення ситуації, що склалася навколо визнання неконституційним указу про призначення директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.
  • 28 серпня Указ президента П.Порошенка, яким Артем Ситник призначений директором Національного антикорупційного бюро України, визнаний неконституційним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти