Суд виправдав Пашинського за стрілянину з потерпілим

18 березня 2021, 18:41
Пашинському повернуть вилучений пістолет, кримінальне провадження щодо нього закрито.
Пашинський
Пашинський виправданий за стрілянину / УНІАН

Васильківський міський районний суд Київської області виправдав колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про стрілянину в людину, яку нещодавно пробачив потерпілий В'ячеслав Хімікус.

Як повідомляє ТСН, обвинувачений у залі суду заявив, що нібито процесуальний прокурор у цій справі Рябошапка умисно кваліфікував цей інцидент зі стріляниною за статтею 121, "знаючи, що там немає складу злочину".

"Він (Рябошапка - ред.) це зробив виключно з однією метою: щоб показати свою псевдоборьбу з корупцією, і щоб засадити мене в СІЗО. Тому що санкція за цією статтею передбачає тюремне ув'язнення. Суд розклав це все на атоми і молекули. Я повністю виправданий. Але, на жаль, це тільки перший крок в очищенні мого імені від тієї брехні, яка була інспірована РФ і її агентурою тут", - сказав Пашинський.

Крім того, тепер екснардепу повернуть пістолет, з якого він стріляв у Хімікуса.

читайте такожПашинський відкупився за свою новорічну стрілянину

Раніше адвокат В'ячеслава Хімікуса Марина Парінова заявила, що її підзахисний відмовився від позовних вимог у справі проти Сергія Пашинського. Хімікус повідомив, що йому виплатили компенсацію і що він прощає Пашинського.

Справа Пашинського - про що раніше повідомляв Главред:

  • Нагадаємо, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату Верховної Ради 5-8 скликань Сергію Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
  • Йдеться про стрілянину в В'ячеслава Хімікуса 31 грудня 2016 року - тоді на території Київської області відбувся словесний конфлікт між ним і народним депутатом.
  • В ході конфлікту Пашинський дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки "Glock 19") і вистрілив чоловікові в ліву ногу.
  • В результаті громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження тяжкі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти