"Стягнули 10 тисяч росіян": окупанти хочуть вибити ЗСУ із плацдарму в Кринках

14 січня 2024, 10:10оновлено 14 січня, 11:12
В районі Кринок Херсонської області сконцентровано близько 10 тисяч росіян, повідомила Гуменюк.
'Стягнули 10 тисяч росіян': окупанти хочуть вибити ЗСУ із плацдарму в Кринках
Окупанти наступають в районі Кринок / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, 22 окрема механізована бригада

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти зосередилися на Кринках Херсонської області та намагаються вибити звідти українські сили.

"Там продовжується наша бойова робота із закріплення і розширення плацдарму, а ворог намагається вибивати наші підрозділи. Там фактично вже немає жодного вцілілого будинку, працюють артзасоби однієї та іншої сторони. Крім того, ворог дуже потужно бомбардував цей регіон", - зазначила речниця в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Гуменюк додала, що в районі Кринок Херсонської області сконцентровано близько 10 тисяч росіян. Військові закликають місцевих жителів виїхати з зони активних бойових дій.

відео дня

Ситуація на Херсонщині: що відомо

Нагадаємо, що на лівобережжя Херсонщини окупанти стягують піхотинців і десантників. Країна-агресорка Росія перекинула на лівобережжі Дніпра на Херсонщині більше морських піхотинців і десантників.

Гуменюк розповіла про ситуацію біля Кринок. Українські військові у вкрай важких умовах утримують позиції на лівобережжі Херсонщини та навіть розширюють плацдарм. При цьому російські окупанти продовжують намагатися штурмувати позиції ЗСУ.

На Херсонщині ворог атакує "м'ясними штурмами". За добу українським військовим вдалось відбити 13 ворожих атак, внаслідок чого росіяни зазнали втрат і відступили на позиції, з яких прийшли.

На лівобережжі Херсонщини РФ намагається вибити ЗСУ та наривається на удари. Російські окупаційні війська провели 23 безуспішних атаки позицій ЗСУ - ворог зазнав значних втрат, сказали в Генеральному штабі.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти