"Стріляли прицільно в серце і голову": у Бучі окупанти розстріляли чоловіка на очах у сина

22 березня 2022, 18:02
Родині довелося самостійно ховати батька у дворі свого будинку.
військо
Війська Росії / reuters, Охматдит

У Київській області в Бучі російські окупанти розстріляли чоловіка на очах у його 14-річного сина.

Як повідомляє пресслужба дитячої лікарні Охматдит, трагедія сталася 17 березня. Крім того, поранення отримав і сам підліток.

Постраждалий Юрій разом з батьком відправився в центр окупованого міста за гуманітарною допомогою і ліками. У той час майже два тижні в будинку сім'ї не було газу, світла і води.

"Ми їхали на велосипедах, коли з-за будинку вийшов російський військовий. Ми зупинилися, підняли руки, сказали, що у нас немає зброї. Але солдат став стріляти по батькові. Він впав. Далі військовий почав стріляти по мені, дві кулі потрапили в руку. Я повалився на землю. Солдат ще вистрілив у капюшон, але куля не зачепила голову", - розповів син загиблого чоловіка.

Поранений підліток зміг дістатися до найближчого притулку, де йому надали медичну допомогу, а потім повернувся додому і повідомив про загибель свого 47-річного батька.

Коли, через два дні, родині вдалося забрати тіло загиблого чоловіка, то з'ясувалося, що окупанти зняли з його руки білу пов'язку мирного жителя. Російський нелюд стріляв прицільно в серце і голову.

Родині довелося самостійно ховати батька у дворі свого будинку.

"Три моїх сина залишилися без батька. Я розуміла, що мені потрібно рятувати дітей і себе. Нам повідомили, що 19 березня буде "зелений коридор", втім, до місця збору необхідно було дістатися самостійно. Ми йшли тією вулицею, де розстріляли мого чоловіка", - додала Алла Нечепуренко, дружина загиблого.

'Стріляли прицільно в серце і голову': у Бучі окупанти розстріляли чоловіка на очах у сина

Сім'я змогла евакуювалася в Черкаську область, а вчора, 21 березня, приїхала в Охматдит, щоб отримати медичну допомогу синові і офіційно зафіксувати поранення. У хлопчика кульове поранення в руку, передпліччя і палець. Зараз його життю нічого не загрожує.

читайте такожОкупанти вбили соліста балету Нацональної опери України

Нагадаємо, 18 березня на Прикарпатті поховали трагічно загиблого від куль окупантів українського актора Павла Лі. Українська актриса Наталія Денисенко розповіла, як пройшло прощання з актором кіно і дубляжу Павлом Лі, загиблим в Ірпені.

Актора поховали у Ворохті Івано-Франківської області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти