Стихія в Криму: підтоплені будинки, селевий Схід і повалені дерева

5 липня 2021, 15:55оновлено 5 липня 2021, 18:29
Опади, що випали на півострові 4 липня, спровокували в Криму катастрофу.
Стихія в Криму: підтоплені будинки, селевий Схід і повалені дерева
Непогода затопила вулиці Криму / Скриншот

В результаті сильних дощів, який в черговий раз обрушилися на Кримський півострів 4 липня, безліч будинків спіткало підтоплення, а машини заблокувалися під поваленими деревами.

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російське МНС по Криму, що на півострові був селевий схід.

"4 липня в результаті сильних дощів сталося підтоплення 2-х підвальних приміщень житлових багатоквартирних будинків у Красногвардійському районі, на місці працює 2 мотопомпи. У с. Соколине Бахчисарайського району стався схід селевого потоку. За попередніми даними підтоплено 1 приватне домоволодіння. На місце для з'ясування обставин направлена оперативна група місцевого пожежно-рятувального гарнізону, а також аеромобільне угруповання у складі 16 осіб і 3-х одиниць техніки", – йдеться в повідомленні.

відео дня

Не менш постраждали і жителі с. Куйбишеве Бахчисарайського району. Там злива затопила вулиці і будинки, а шторм в прямому сенсі перевернув автомобілі. Рятувальники не встигають відкачувати воду.

При цьому, синоптики прогнозують у понеділок, 5 липня, в західних, південних, східних і центральних районах півострова прогнозуються сильні зливи. Рівень опадів очікується до 30-50мм.

Також через очікувані зливи на півострові оголошено штормове попередження.

Раніше Главред писав про потоп в Ялте:

В місті був каменепад. Зруйновано безліч житлових будинків. Тільки з 16 по 18 червня 2021 року в Ялті та Східному Криму підтоплено 426 прибудинкових територій, 356 домоволодінь та 18 інших об'єктів. Евакуйовано 1783 осіб.

Сума збитку від паводків у Криму перевищила 200 мільйонів рублів.

З резервного фонду Криму "влада" пообіцяла направити 161 млн 160 тисяч рублів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти