Рятувала життя до останнього подиху: загинула бойовий медик 93-ї бригади "Холодний Яр"

6 березня 2023, 07:36
Яна дуже багато допомогла захисникам України і робила все для перемоги над Росією.
Яна Рихлицька
Яна Рихлицька / facebook.com/yana.rykhlitskaya

Під час евакуації поранених українських військовослужбовців під Бахмутом загинула бойовий медик 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна Рихлицька.

З початку повномасштабного вторгнення РФ вона активно займалася волонтерством, а через кілька місяців пішла служити парамедиком.

"Без тебе не відбувалося б наших волонтерських чудес, ти найкраща була у всьому. В результаті віддала найдорожче. Шкода тільки, що перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не зупинимося, саме через таких, як ти", – пишуть друзі загиблої в соцмережах.

відео дня

До війни проти Росії бойовий медик працювала в IT-компанії, а коли почалася повномасштабна агресія Яна Рихлицька стала волонтером. Уже в травні 2022 року вона прийняла рішення піти служити в ЗСУ.

Яна Рихлицька
Яна Рихлицька / facebook.com/yana.rykhlitskaya

Військовослужбовці говорять, що Яна дуже багато допомогла захисникам України і робила все для перемоги над РФ.

"Вона залишила все і допомагала військовим, ризикуючи своїм життям. Заради таких людей, якою була Яра, і стоять наші воїни", – написав військовий.

Раніше повідомлялося, що на Хмельниччині відбувся похорон 41-річного військового Сергія Гончарука, який загинув 19 січня біля села Кліщіївка на Бахмутському напрямку. Сергій виконував бойове завдання, коли потрапив під мінометний вогонь. У його рідному селищі залишилися мати, вітчим і дружина, на якій він одружився за три місяці до загибелі.

Нагадаємо, на Луганщині загинув 20-річний нацгвардієць Богдан Ваків з Прикарпаття, який повернувся на фронт після важкого поранення. Богдан Ваків родом із села раків Брошнів-Осадської громади, а захищати Україну від російських окупантів він пішов добровольцем.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти