Соціологи з'ясували, скільки українців вірять у мир з Росією

11 листопада 2020, 18:17
Співробітники КМІС провели опитування на актуальну тему.
Росія, Україна
Соціологи з'ясували, скільки українців вірять у мир з Росією / УНІАН

Трохи більше ніж половина українців вірять, що вже в найближчому майбутньому Україна зможе досягти миру і нормалізувати відносини з Росією. А протилежної точки зору дотримуються близько третини респондентів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Соціологи в період з 17 по 24 жовтня нинішнього року опитали 1 502 респондентів, які проживають у всіх регіонах України (крім тимчасово непідконтрольних Києву районів Донбасу і захопленого РФ Криму).

У жовтні 56,6% опитаних стверджують, що в майбутньому Україна зможе досягти миру і нормалізації відносин з Російською Федерацією, 30,1% респондентів вважають, що в майбутньому Україна матиме напружені або конфліктні відносини з РФ.

При цьому, соціології відзначають - кількість тих, хто вірить в нормалізацію відносин між країнами, з квітня по жовтень нинішнього року збільшилася приблизно на 6%, а кількість прихильників протилежної думки зменшилася на 3%.

читайте такожЛідер у рейтингу політичних партій в Україні змінився: нове опитування

Які опитування українців проводилися раніше:

  • В Україні рейтинг довіри очолили президент України Володимир Зеленський і голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Найменше довіряють генеральному прокурору Ірині Венедиктовій.
  • Майже 45% українців висловилися за те, щоб надати непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей автономію у складі України для того, щоб припинити війну.
  • 26 жовтня з'явилися результати відповідей українців на опитування від президента Володимира Зеленського за результатами обробки 74% анкет. Респонденти підтримали 4 з 5 ініціатив глави держави.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти