Скільки Україна втратила через війну: названо колосальну суму

28 вересня 2022, 20:30оновлено 28 вересня 2022, 23:48
Шмигаль зазначив, що в першу чергу фінансові ресурси потрібні для швидкого відновлення, соціальної та критичної інфраструктури.
Шмигаль
Шмигаль / УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді з главами ОВА заявив, що збиток, понесений Україною через розв'язану Росією війну, вже в 1,6 разів перевищив ВВП нашої країни за минулий рік.

"Ситуація зі збитками зафіксована станом на червень. Потреба в коштах, згідно з цим звітом, 349 млрд доларів, майже 350 млрд. звичайно, ця сума більша, ніж ціле ВВП нашої держави за минулий рік. В 1,6 рази більше суми, ніж ВВП", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що в першу чергу фінансові ресурси потрібні для швидкого відновлення, соціальної та критичної інфраструктури, а також для підготовки до зими.

Раніше радник Офісу президента Олексій Арестович розповів, що на Херсонському напрямку окупанти несуть величезні втрати. Лише в результаті одного удару, російські військові КамАзами вивозили тіла ліквідованих вояків.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що втрати ЗСУ у війні проти РФ складають понад 9 тис. осіб. Однак точну кількість загиблих визначити неможливо через окупацію населених пунктів.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов розповів про співвідношенні втрат українських захисників і російських окупантів. За його даними, якщо брати в співвідношенні з армією РФ, то втрати окупантів в 9-10 разів більше. Навіть попри те, що вони перебувають у зручній позиції – обороні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти