Скандал навколо ексміністра Румунії: Україна відреагувала на заяву про "передачу своїх територій"

18 вересня 2022, 13:18оновлено 23 жовтня 2023, 14:50
Дипломати назвали такі заяви неприйнятними.
МЗС України, Драга
Ексміністр Румунії заявив про необхідність "поділити" українські землі / Колаж фото digi24.ro, УНІАН

Колишній румунський міністр Андрей Марга вважає, що Україна повинна розділитися і віддати свої території іншим державам. У посольстві України в Бухаресті назвали таку заяву неприйнятною. Про це йдеться на сторінці посольства в Facebook.

Дипломати заявили, що Україна героїчно захищає свою незалежність і безпеку всієї Європи.

"Ми шкодуємо, що колишній міністр європейської та демократичної держави Андрей Марга робить заяви, які ставлять під сумнів основні принципи міжнародного права, особливо непорушність кордонів. Забезпечення повного дотримання цих принципів є основою безпеки і стабільності на континенті", - заявили дипломати.

відео дня

Скандальна заява Андрея Марга

Колишній глава МЗС Румунії Андрей Марга заявив, що Україна знаходиться в "неприродних кордонах" і їй необхідно "передати свої землі" Угорщини, Румунії, Польщі та Росії.

"Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна знаходиться в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичині — Польщі, Румунії — Буковині і Росії — Донбас і Крим. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти", - заявив Марга.

Він додав, що Румунії "нічого робити" у війні РФ проти України. Це питання, на його думку, потрібно вирішувати в діалозі з США, Росією, Німеччиною і Китаєм.

Раніше соціологи з'ясували, що переважна більшість українців не готові йти на будь-які територіальні поступки заради якнайшвидшого припинення війни з РФ.

Соціологи повідомили, що для 87% респондентів жодні територіальні поступки не припустимі (цей показник зріс на 3 процентних пункти в порівнянні із аналогічним опитуванням, проведеному в липні).

При цьому більшість росіян - 76% - підтримують дії російської окупаційної армії в Україні, солдати якої захопили територію і вбивають цивільне населення. Про це свідчать результати опитування Левада-Центру.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти