76% росіян підтримують війну з Україною - опитування

2 вересня 2022, 13:37
Близько половини громадян РФ вважають, що необхідно продовжувати військові дії. 60% опитаних заявили, що не несуть відповідальність за загибель українців.
Росіянин
Більшість росіян підтримують війну з Україною / Thinktanks.by

Більшість росіян - 76% - підтримують дії російської окупаційної армії в Україні, солдати якої захопили територію та вбивають цивільне населення. Про це свідчать результати опитування Левада-Центру, проведеного з 25 по 31 серпня.

Згідно з даними соцопитування, рівень підтримки дій ЗС РФ в Україні за літні місяці не змінився: 46% "виразно підтримують" дії російських збройних сил і ще 30% - "швидше підтримують".

Не підтримують війну Росії в Україні лише 17% респондентів.

відео дня

За результатами опитування, найбільша підтримка дій армії РФ в Україні спостерігається серед старшої вікової групи – 85%.

76% росіян підтримують війну з Україною - опитування
levada.ru

Відповідаючи на запитання, чи потрібно продовжувати військові дії або переходити до переговорів, суспільство розділилося практично порівну:

  • близько половини росіян (48%) вважають, що необхідно продовжувати військові дії;
  • 44% впевнені, що слід почати мирні переговори.
76% росіян підтримують війну з Україною - опитування
levada.ru

Третина респондентів вважають, що такі люди, як вони самі, несуть моральну відповідальність за загибель мирних жителів і руйнування в Україні: 10% вважають, що "безумовно несуть", 23% - "в якійсь мірі несуть".

У той же час 60% опитаних росіян вважають, що на них немає відповідальності за наслідки війни в Україні.

76% росіян підтримують війну з Україною - опитування
levada.ru

Опитування Левада-центру проводилося 25-31 серпня 2022 року серед 1612 осіб у віці від 18 років.

Нагадаємо, раніше опитування, яке провела соціологічна служба Russian Field, показало, що 60% росіян виступають за новий наступ путінської армії на Київ.

Майже дві третини опитаних чоловіків (62%) заявили, що готові особисто взяти участь у цій війні, якщо їм випаде така нагода. Але ось бажаючих допомогти окупантам матеріально виявилося небагато - 67% взагалі не готові жертвувати власні кошти на підтримку бойових дій, а 12% згодні витрачати на це не більше тисячі рублів на місяць.

Як повідомляв Главред, ставлення до жителів Росії та Білорусі серед українців продовжує погіршуватися. У серпні негативно ставляться до росіян 81% українців, 52% погано ставляться до білорусів. До росіян, які живуть на території України, ставлення переважно нейтральне. Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти