Щомісяця Україна отримує нові системи: Зеленський повідомив про посилення ППО

13 жовтня 2023, 19:51оновлено 13 жовтня 2023, 20:32
Посилення ППО - складне завдання, але просування у цьому питанні є, щомісяця Україна отримує нові системи.
Щомісяця Україна отримує нові системи: Зеленський повідомив про посилення ППО
Зеленський розповів про ППО для України / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот: відео Telegram

Президент Володимир Зеленський на брифінгу з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте повідомив, що Україна має план щодо посилення протиповітряної оборони.

"Все залежить від кількості відповідних протиповітряних систем. Ми працюємо над збільшенням цієї кількості. У нас є потужний план того, що нам потрібно. Він дійсно розроблений у деталях, у наших партнерів це є: в усіх європейських партнерів, партнерів зі Сполучених Штатів Америки, з Азії тощо", - наголосив Зеленський, передає Укрінформ.

Зеленський зазначив, що посилення ППО - складне завдання, але просування у цьому питанні є, щомісяця Україна отримує нові системи.

відео дня

Водночас він зауважив, що у новому пакеті допомоги від Нідерландів найголовнішим є посилення нашої ППО ракетами для Patriot - у цьому також є відповідь на те, як ми працюємо, де ми знаходимось і як ми збираємося посилювати зерновий коридор і захист енергетики.

"Там у нас така мультисистема, коли до декого ми звертаємося, щоб нам надали навіть ... на зимовий період деякі системи, тому що у них їх мало, тому говоримо і про такі комбіновані речі. А є системи, які до нас приїдуть у будуть у нас", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що у ЗСУ назвали об'єкти, які захищатиме ППО. Юрій Ігнат розповів про те, що західні ППО під час опалювального сезону захищатимуть об'єкти енергетики та іншої критичної інфраструктури.

У Британії закінчилися засоби ППО і боєприпаси для України. Воллес перед своєю відставкою з поста міністра оборони закликав британського прем'єра Ріші Сунака виділити ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів на підтримку України.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти