У Британії закінчилися засоби ППО і боєприпаси для України - The Telegraph

3 жовтня 2023, 15:25
Крім того, країна не може дозволити собі поставити Україні більше танків Challenger.
Танки Challenger 2, навчання ЗСУ
Британія виснажила запаси озброєння для України / Скріншот відео Міноборони Великої Британії

У Британії закінчилися засоби ППО і боєприпаси для відправки в Україну, анонімно заявив виданню The Telegraph високопоставлений військовий чиновник.

Бен Воллес перед своєю відставкою з поста міністра оборони закликав британського прем'єра Ріші Сунака виділити ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів на підтримку України, збільшивши фінансування взятих Лондоном обов'язків перед Києвом на 50%.

Однак не всі з цим в Британії згодні. Як зазначило високопоставлене військове джерело The Telegraph, країна вже виснажила ресурси у наданні озброєння і повинна спонукати інші країни до посилення допомоги України.

відео дня

"Ми віддали все, що могли собі дозволити. Надавати мільярди більше не означає давати мільярди британського спорядження. Ми віддали рівно стільки, скільки можемо собі дозволити", - сказав співрозмовник видання.

При цьому країна продовжить постачати інше обладнання українським військовим.

"Ми продовжимо постачати обладнання для забезпечення України, але зараз їм потрібні такі речі, як засоби ППО і артилерійські боєприпаси, а все це у нас закінчилося", - пояснив чиновник.

Водночас "перспектив поставки більшої кількості британських танків Challenger в Україну немає", додав він.

Танк Challenger 2 - що про нього відомо

Challenger 2 ("суперник") - основний бойовий танк сухопутних військ Великої Британії. Бойова маса - 75 тонн, екіпаж 4 людини.

Озброєння:

  • гармата 120-мм L30E4;
  • довжина ствола, калібрів 55;
  • боєкомплект гармати 52;
  • Приціли: комбінований стабілізований SAGEM з вбудованим лазерним далекоміром, Нічний тепловізорний, телескопічний монокулярний, перископічний панорамний стабілізований;
  • кулемети: 1 × 7,62-мм L94A1, 1 × 7,62-мм l37a2.

Танки Челленджер 2 застосовувалися при веденні бойових дій в Косово та Іраку.

У травні 2009 року BAE Systems оголосила, що згортає виробництво танків даної моделі у зв'язку з відсутністю оборонного замовлення з боку уряду Великобританії.

Військова допомога Україні - останні новини

Напередодні Захід у підтримці України ледь не розкололи дві події - голосування в Конгресі (коли американці ухвалили законопроект про тимчасове фінансування уряду на випадок шатдауну без закладених коштів для України) і перемога на виборах у Словаччині (яка раніше надавала величезну військову допомогу ЗСУ) "друга Путіна" і однодумця угорського прем'єра Віктора Орбана Роберта Фіцо.

Однак в ЄС і Вашингтоні запевняють, що підтримка України буде сильна. Як сказала представник Білого дому Карін Жан-П'єр, "Путін помиляється", якщо думає, що Європа втомиться від війни.

На тлі останніх гучних подій Білий дім анонсував наступний пакет військової допомоги, куди, за чутками в ЗМІ, можуть увійти ATACMS. А Європарламент підтримав поправки до бюджету ЄС про створення Українського фонду у 50 млрд євро.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти