СБУ затримала луганського сепаратиста з банди Німця

5 листопада 2020, 20:57
Співробітники спецслужби встановили, що зловмисник планує прибути в Луганську область в особистих справах, і затримали його після приїзду в Україну.
СБУ
СБУ затримала бойовики ОРЛО / ssu.gov

СБУ затримала учасника диверсійної групи терористичної організації ЛНР, який був причетний до підриву декількох мостів на Донбас.

За даними попереднього слідства, в червні-липня 2014 року житель Сєвєродонецька входив до складу диверсійної "групи Бергмана" ("Німця"). Саме це угруповання підірвало п'ять мостів у Луганській та Донецькій областях, ще чотири - замінували.

Протягом 2018-2020 років було затримано кілька активних учасників групи та ліквідовано кілька закладених ними схронів. Одному з диверсантів вдалося втекти.

читайте такожУ Москві і " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " відповіли на пропозицію України щодо Донбасу

Він шість років переховувався від українського правосуддя в Росії. Співробітники спецслужби встановили, що зловмисник планує прибути в Луганську область у особистих справах, і затримали його після приїзду в Україну. Колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, він перебуває під арештом.

Агресія РФ в Криму і на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" і оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину території Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти