СБУ просить провайдерів заблокувати Telegram-канали: хто потрапив до списку

24 лютого 2021, 20:25
Слідом за блокуванням трьох телеканалів, в Україні хочуть заблокувати Telegram-канали.
Telegram
Telegram-канали в Україні хочуть заблокувати

В Україні інтернет-провайдери почали отримувати судове рішення про блокування Telegram-каналів.

Як пише видання Країна, посилаючись на власні джерела, воно виходить від Київського районного суду міста Харкова, до якого звернулася Служба безпеки (СБУ).

"Слідчим суддею Київського районного суду Харкова винесено рішення про накладення арешту на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні зазначених телеграм-каналів шляхом припису інтернет-провайдерам закрити до них доступ", - йдеться в листі.

Уточнюється, що в "санкційному" списку числиться чотири Telegram-канали, доступ до яких в учасників ринку вимагають закрити:

  • Резидент;
  • Легітимний;
  • Картель;
  • Пліткарка.

Директор інтернет-оператора Павутина в Facebook показав лист, який отримали всі интернет-провайдери, і висловив здивування, яким чином технічно можна виконати вказаний припис.

"Чудовий лист ми отримали від СБУ. Якийсь суд у Харкові вирішив, що провайдери в Україні зобов'язані блокувати деякі телеграм-канали", - написав він.

СБУ просить провайдерів заблокувати Telegram-канали: хто потрапив до списку

Народний депутат від Партії Слуга народу Олександр Федієнко заявив, що оператор технічно не може обмежити і відокремити якусь інформацію в Telegram.

"Оператори - це технічні суб'єкти, їм потрібно надати методику, як це робити, яка повинна бути затверджена відповідним органам виконавчої влади. А зараз це якийсь каламбур", - підкреслив Федієнко в коментарі ubr.ua.

Санкції проти телеканалів - про що раніше повідомляв Главред:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - 112 Україна, NewsOne і ZiK.
  • Наступного дня президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про введення санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.
  • 5 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що введення санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK стало початком звільнення території України - Донбасу і Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти