Санкції проти 112, NewsOne і ZIK допоможуть повернути Донбас і Крим - Аваков

6 лютого 2021, 07:27оновлено 6 лютого 2021, 08:38
Фігуранти запроваджених санкцій РНБО могли постачати паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей, розповів Аваков.

Аваков
Аваков пов'язав запровадження санкцій проти телеканалів зі звільненням Криму і Донбасу / УНІАН

Запровадження санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK стало початком звільнення території України - Донбасу і Криму, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Коли ми заборонили проросійські канали, ми почали звільнення наших територій, у тому числі й Криму", - сказав міністр в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

За його словами, саме Росія почала війну з Україною, захопивши українські території.

Також Аваков зазначив, що у правоохоронців є підстави стверджувати, що фігуранти нещодавно запроваджених санкцій РНБО могли постачати паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей.

"У нас є підстави вважати, що низка фігурантів мали (відношення до постачання палива бойовикам – ред)", - підкреслив міністр.

Очільник МВС уточнив, що в цьому випадку Україна має право захищатися за допомогою запровадження санкцій.

"Де десятки мільйонів, які "чорною готівкою" їм (співробітникам санкційних телеканалів – ред.) роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив низку секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю, частину матеріалів розслідувало МВС України. За цими матеріалами стає зрозуміло, що низка представників наших громадян мають "чорну касу", яку заробляють на військовій ситуації і цими грошима, у тому числі фінансують пропагандистську діяльність", - розповів Аваков.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили транслюватися.
  • Згодом радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував санкції проти каналів 112, ZIK і NewsOne. За його словами, ці телеканали використовуються як інструменти російської пропаганди в Україні.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти