"Русский мир" в Україні: В'ятрович запропонував провести кардинальне "обрізання"

26 травня 2022, 22:47
Парламент іноді гальмує зміни, які повинні настати, впевнений Володимир В'ятрович.
В'ятрович Володимир В'ятрович
Володимир В'ятрович / Главред

Продовження функціонування УПЦ МП, а також святкування спільно з країною-агресором історичних дат говорить про те, що Верховна Рада не дозріла до кардинального розриву з "русским миром", заявив народний депутат, історик, екс-директор Українського інституту національної пам'яті, боєць територіальної оборони Володимир В'ятрович.

"Цей парламент обирався ще в 2019 році, в зовсім іншій атмосфері – атмосфері "яка різниця" і бажанні домовлятися з Путіним. 2022 показав зовсім іншу картину. Суспільство змінилося, але парламент іноді гальмує зміни, які повинні настати" - підкреслив він в ході чату в Главреді.

Нардеп вважає показовим ставлення до ініціативи групи депутатів щодо скасування 9 травня як Дня Перемоги: "Ми повинні відзначати День Перемоги над нацизмом разом з усією Європою 8 травня, а День Перемоги слід поки залишити вакантним для нашої перемоги над РФ".

Він упевнений в тому, що такий крок не розколе українське суспільство, а відколе його від російського, і цього не потрібно боятися, адже такий відкол від Росії тільки піде на користь Україні.

читайте такожТретя світова війна почалася: В'ятрович назвав спосіб перемоги над Путіним

Раніше В'ятрович заявив про те, що процес переходу парафій Української Православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України повинен завершитися.

Нардеп вважає, що в оточенні президента повинні сприяти тому, щоб в Україні зникла московська церква, "яка є не стільки релігійною організацією, скільки ворожою агентурою РФ".

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти