Керівника БЕБ Мельника викличуть до ВР через тиск на компанію з австрійського холдингу

26 грудня 2022, 11:05
2656
Відбувається переслідування одного з найбільших виробників пакування в Україні.
Керівника БЕБ Мельника викличуть до ВР через тиск на компанію з австрійського холдингу
/ Прес-служба

Згідно з даними бізнес-омбудсмена, у третьому кварталі 2022 року, вже не війна, а саме податківці та правоохоронці стали головною проблемою підприємців. Кількість звернень через факти тиску на бізнес значно зросла.

А окремі, найрезонансніші випадки переслідування підприємців буде вивчати тепер нещодавно створена Тимчасова слідча комісія ВРУ, про що ЗМІ розповіла нардеп Ольга Василевська-Смаглюк.

Одним з таких випадків тиску БЕБ та ОГП на бізнес є приклад переслідування компанії з австрійського холдингу "Палп Мілл Прінт". Це підприємство забезпечує пакуванням понад 700 українських виробників різних товарів, але зараз опинилося на межі зупинки виробничих процесів.

відео дня

Кримінальний тиск на "Палп Мілл Прінт" при цьому ґрунтується на обставинах кількарічної давнини, звинувачення в яких вже тричі спростовували суди.

"ТСК отримала скаргу цього підприємства. І в рамках роботи, плануємо розглянути її на засіданні наступного тижня. Загалом же, я неодноразово чула, що основний "почерк" "БЕБ Мельника" — це "підіймати" справи, яким вже кілька років. Будемо це розбирати, викличемо Мельника, ОГП, адвокатів підприємства. А далі будемо діяти в рамках закону", - зауважила член ТСК ВР з питань діяльності БЕБ Ольга Василевська-Смаглюк.

Оскільки "Палп Мілл Прінт" входить до австрійського "Палп Мілл Холдинг", то на факти тиску на компанію відреагував уже навіть посол Австрії в Україні.

"З початку своєї роботи в Україні, у 2002 році, "Палп Мілл Холдинг" робив значні внески в розвиток української економіки. Посольство Австрії поважає право української влади розслідувати будь-які справи. Але разом з тим, посольство Австрії просить зробити так, щоб обмежувальні заходи, які застосовуються в рамках кримінальних проваджень, були розумними, пропорційними і не призводили до блокування бізнесу, коли звинувачене не підтверджені". - сказав посол Арад Бенкьо.

Він додав, що посольство буде й надалі стежити за тим, як розвивається розслідування.

Нагадаємо, ТСК ВР з питань діяльності БЕБ провела вже перші два засідання та виявила факти незаконних призначень посадовців Бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти