Керівниця першої української кіношколи Альона Тимошенко розповіла про плюси неформальної освіти

2 червня 2021, 13:16
56
Сучасний світ вимагає навчання протягом усього життя, зазначила керівниця Ukrainian Film School.
Тимошенко висловилася про неформальну освіту
Альона Тимошенко висловилася про неформальну освіту / Пресслужба

Сьогодні неформальні заклади освіти створюють конкуренцію традиційному навчанню та забезпечують студентів необхідними практичними знаннями. На думку керівниці першої української кіношколи Ukrainian Film School Альони Тимошенко, неформальна освіта сприятиме осучасненню підходів до навчання. Про це вона заявила під час форуму "Україна 30. Освіта і наука".

На думку Альони Тимошенко, сучасний світ вимагає навчання протягом усього життя. Тому українській системі освіти варто змістити акцент на практику, переглянути умови акредитації для приватних закладів та вітати здорову конкуренцію за студентів.

"Творчі професії транслюють світу українську культуру, популяризують нашу країну. Тому ми повинні приділяти велику увагу розвитку цієї галузі", - зазначила вона.

відео дня

За словами керівниці Ukrainian Film School, державні заклади освіти часто не мають матеріальної бази, аби забезпечити студентам можливість практикуватись на професійному обладнанні, в реальних умовах.

"Виші часто відірвані від того, що відбувається на ринку. Вони не знають, які є тренди, які є гранти, які є можливості для студентів. Натомість наша мета – привести студента на знімальний майданчик з перших днів навчання, а не після отримання диплому", - вважає Альона Тимошенко.

Вона додала, що студенти UFS під час навчання отримують реальні професійні навички: наприклад, випускниця школи Алеся Романова дебютувала у головній ролі української стрічки "Віддана", Стас Верещук став сценаристом фільму "Наставник", який розповість про життя Валерія Лобановського, студенти беруть участь у пітчингах Держкіно та Українського культурного фонду, співпрацюють з Netflix.

За словами Альони Тимошенко, неформальна освіта більш гнучка і націлена на результат. Ukrainian Film School щороку випускає понад 800 фахівців у галузі кіновиробництва та конкурує з вищими навчальними закладами.

"До нас приходять навчатися й отримати практику з інших вишів. Ми даємо можливість працювати в професії вже під час навчання. Для творчих професій, таких як акторська майстерність чи продюсування, не потрібно 5 років університету – достатньо 1-2 років практики", - додала Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти