Росіянина хочуть судити в Україні: деталі затримання в Чехії учасника захоплення Криму

13 вересня 2021, 12:37
Росіянин затриманий в Чехії за запитом України для притягнення до відповідальності.
Олександр Франчетті
Олександр Франчетті / Скріншот

Стали відомі подробиці затримання в аеропорту Праги громадянина Росії Олександр Франчетті, якого звинувачують у пособництві в російській окупації Криму.

Як повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, росіянин затриманий в Чехії за запитом України для притягнення до відповідальності за вчинення низки злочинів проти України, передає Інтерфакс-Україна.

Представник українського зовнішньополітичного відомства пояснив, що затримання підозрюваного стало результатом узгоджених дій українських і чеських правоохоронців.

За його словами, Франчетті мають притягнути до відповідальності за скоєння низки злочинів проти України, зокрема участь у російській окупації Криму.

Ніколенко додав, що українська сторона в даний час працює над завершенням необхідних процедур з метою передачі Олександра Франчетті правосуддю в Україні.

читайте такожСтало відомо про арешт у Чехії осіб, які могли воювати за "ЛДНР"

Що відомо про затримання Олександра Франчетті

Раніше повідомлялося про те, що в аеропорту міста Прага в неділю, 12 вересня, за запитом офіційного Києва був затримано громадянина Росії Олександра Франчетті. Він брав участь у подіях, пов'язаних із захопленням Криму. Про це заявив прес-секретар президії поліції Чехії Ондржей Моравчик.

Російського громадянина затримали на базі міжнародного ордера, який був виданий Києвом.

"Можу підтвердити, що в аеропорту Праги був затриманий громадянин РФ на підставі ордера на арешт, виданого Україною", - зазначив Моравчик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти