Росія заплатить за окупацію Криму та Донбасу: Кравчук розповів, чому це неминуче

24 січня 2021, 09:33
Бойовики не отримають жодної амністії, а Росія має виплатити компенсацію за збитки, переконаний Кравчук.
Кравчук
Кравчук заявив, що Росія має виплатити Україні компенсацію за окупацію Криму і Донбасу / УНІАН

Перший президент України, очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що Росія має виплатити Україні компенсацію за окупацію Криму і Донбасу.

"Міністерство реінтеграції оприлюднило текст законопроєкту "Про державну політику перехідного періоду". Там є пункти, які категорично не сподобаються Кремлю: жодної амністії бойовикам, а РФ повинна виплатити компенсацію за збиток", - розповів Кравчук виданню Апостроф, коментуючи позачергове засідання ТКГ, в якому брав участь заступник глави Адміністрації президента РФ, учасник Нормандського формату на рівні політичних радників Дмитро Козак.

За словами Кравчука, саме тому Козак під час засідання так бурхливо реагував.

"Суть полягала в тому, що винна в усьому Україна, вона надала документ, який не відповідає "Мінським домовленостям". І взагалі, нехай Україна визначається - чи буде вона виконувати "Мінські угоди" чи ні. Нічого нового в промові пана Козака не було. Це традиційна російська позиція - створити враження, що вони хочуть миру, а Україна не хоче. Тобто, вони хочуть з хворої голови перекласти на здорову", - пояснив Кравчук.

Водночас глава української делегації в ТКГ зазначив, що бойовики не отримають жодної амністії, а Росія має виплатити компенсацію за збиток.

"А далі, крім усього іншого, з'являється міжнародний суд і міжнародне право. І рано чи пізно всі повинні відповідати за свої справи. Росії вже довелося платити нам компенсацію за те, що вони неправильно вчинили з цінами на газ. Ми подали до суду за окупацію Криму. Звичайно, Росія не виконає рішення суду вже наступного дня, але прийде час - і все станеться. Результат буде неминучий - хто винен, той і платить", - підкреслив Кравчук.

Заяви Кравчука щодо Донбасу та Криму – про що йшлося раніше:

  • 14 січня глава делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що Україна і міжнародна спільнота не мають наміру миритися із захопленням Росією півострова Крим. Росію слід притягнути до відповідальності за анексію української території.
  • 21 січня глава делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що на сьогодні Україна не готова до проведення визвольної військової операції на Донбасі. Конфлікт можна вирішити виключно політичним шляхом. Росія має відповісти за свої дії проти української держави.
  • 21 січня глава української делегації в переговорній групі по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що Росія блокує процес врегулювання конфлікту і намагається наділити представників "ЛДНР" статусом самостійних учасників дискусії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти