Росія стрімко нарощує свої війська в ОРДЛО - розвідка

13 квітня 2021, 17:52
РФ нарощує свою присутність в ОРДЛО і перекинула 2 тисячі тонн пального.
Вивіска, Донбас
Російські війська на Донбасі / @vysotskiy.ap

За останній тиждень Росія перекинула на окуповані частини Донбасу 2000 тонн пального і 250 російських кадрових військових.

"Росія продовжує використовувати контрольовані Україною ділянки кордону для переміщення на тимчасово окуповану територію в Донецькій і Луганській областях особового складу, зброї, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів і майна військового призначення. Минулого тижня до з'єднань і частин першого і другого армійських корпусів прибуло близько 250 російських військовослужбовців (переважно вихідців з далекосхідних регіонів Росії), завезено понад 2000 тонн пального", - повідомляє прессекретар Міноборони Марія Сальник з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

Повідомляється, що командування ЗС РФ підвищує контроль зберігання військового майна в частинах і підрозділах російських окупаційних військ і попереджає, що всі посадові особи, винні в нестачах завезеного з Росії майна, будуть негайно відсторонені від посад і притягнуті до суворої відповідальності.

читайте такожУ Кравчука розповіли, як бойовики на Донбасі готуються до наступу

У розвідці повідомили, що з середини квітня будуть проводитися раптові перевірки наявності паливно-мастильних матеріалів в окупаційних військах.

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу Шумів. В результаті ворожого вогню загинули 4 українських військових.
  • 6 квітня бойовики атакували українських військових на Донбасі. В результаті мінометного обстрілу і підриву військового автомобіля загинули двоє військовослужбовців ЗСУ.
  • Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що війна з Україною неможлива, і ніхто не розглядає таку можливість. За словами Пєскова, загострення на Донбасі не означає, що Росія буде рухатися до війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти