Росія може готувати нові авіаудари по Україні: військовий експерт розповів про загрозу

8 липня 2022, 08:06
533
Точність цих ударів буде мінімальна, бо вони наноситимуться з великої відстані, а це створює загрозу для мирних мешканців.
Росія може готувати нові авіаудари по Україні: військовий експерт розповів про загрозу
На території Білорусі розгортають ППО небілоруського походження / https://t.me/modmilby

На кордоні з Україною досі не спостерігається скупчень сухопутних військ Білорусі, які б могли свідчити про підготовку імовірного наступу. Про це в інтерв'ю Главреду повідомив військовий експерт Сергій Грабський.

За словами експерта, білоруська армія самостійно не спроможна вести бойові дії — вона може діяти виключно у симбіозі з російськими підрозділами.

Тому занепокоєння викликають розгортання на півдні Білорусі систем протиповітряної оборони, яких немає на озброєнні Білорусі і, які, можливо, належать Росії.

"Ми усвідомлюємо, що для росіян білоруський "балкон" розглядається як вдалий плацдарм, з якого можна наносити удари, бо він нависає над Україною. Росіяни чомусь досі думають, що основні поставки західного озброєння здійснюються через залізницю. І тут вони виходять на ласий шматок нашої інфраструктури — залізничний напрямок Ягодин-Ковель-Сарни-Коростень і далі на Київ", - розповів Грабський.

У той же час, як зазначає експерт, Україна вже сформувала на цьому напрямку серйозну протиповітряну оборону, яку буде складно пробити. Тому росіяни можуть використати авіацію через нестачу крилатих ракет. А це створює потенційну небезпеку для українців.

'"Точність цих ударів буде мінімальна, тому що вони можуть наноситися з максимально допустимої висоти або з-поза меж дії ППО України, тобто з великої відстані. Тож страждати від цього може мирне населення — це будуть провокації, підлий удар під дих. І це я розглядаю як основну загрозу з півночі, яка на сьогодні має місце", - зазначає Грабський.

читайте такожВторгнення Білорусі: військовий експерт розповів, чому Лукашенко не віддає наказВторгнення Білорусі - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти