Росіяни жорстоко атакують хімічною зброєю позиції ЗСУ: в ISW розкрили небезпеку

14 січня 2024, 07:23оновлено 14 січня, 08:40
816
Російські війська застосували проти українських позицій спеціальну газову гранату нового зразка, що містить газ CS.
Росіяни жорстоко атакують хімічною зброєю позиції ЗСУ: в ISW розкрили небезпеку
Оккупанти застосовуютьь по ЗСУ хімічну зброю / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, 22-га окрема механізована бригада

У звіті Інституту дослідження війни повідомляється, що російські війська все частіше використовують хімічну зброю в Україні, порушуючи Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є країна-агресорка Росія.

Генштаб України повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська застосовували хімічну зброю 626 разів, у 2024 році - щонайменше 51 раз, передає ISW.

У Генштабі України повідомили, що російські війська наразі запускають хімічну зброю по українських позиціях до 10 разів на день і що російські війська зазвичай використовують безпілотники для скидання гранат К-51, сповнених дратівливим газом CS (2-хлорбензальмалононітрил), різновидом сльозогінного газу. Використовувався для боротьби з масовими заворушеннями (також відомий як агент боротьби з масовими заворушеннями [RCA]), на українських позиціях.

відео дня

Генеральний штаб України також повідомляв, що 14 грудня 2023 року російські війська застосували проти українських позицій спеціальну газову гранату нового зразка, що містить газ CS.

Нагадаємо, що Росія планує атакувати Україну новою зброєю. У планах військової промисловості на 2024 рік в Росії є виробництво 10 тисяч нових некерованих реактивних снарядів, з яких 5 тисяч буде направлено в окупований Крим.

Путін може застосувати ядерну зброю по території НАТО. Путін не просто брязкав зброєю, коли розхвалював ядерний потенціал Росії. Аналітик вважає, що російський диктатор міг би це зробити, якби хотів швидко виграти війну проти України.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти