Росіяни влучили у газовоз на Чернігівщині: вибух убив трьох людей, зокрема дитину

3 жовтня 2024, 17:32
179
Серед убитих - шестирічна дитина, повідомили в ОВА.
Росіяни влучили у газовоз на Чернігівщині: вибух убив трьох людей, зокрема дитину
Росіяни вдарили по людях у селі на Чернігівщині / Колаж Главреда. Фото: Чернігівська ОВА

Російські окупанти у четвер, 3 жовтня, вдарили по автомобілю з балонами скрапленого газу у селі Гірськ Чернігівській області. Детонація зачепила прилеглі будинки. Вбито трьох людей, є поранені.

Про черговий воєнний злочин окупантів ідеться у повідомленні ОВА. Вказується, що у газовоз, який віз газ місцевим, влучив російський безпілотник. Під час прильоту цивільні якраз заправляли газові балони, розповів у коментарі Суспільне Чернігів староста села Андрій Апришко.

Через детонацію загорілися сусідні будинки, вбито трьох людей, в тому числі 6-річну дитину.

відео дня

Ще четверо людей поранено. Серед них — 4-річний хлопчик, 13-річна дівчинка і двоє чоловіків. Усіх госпіталізували.

"Загиблі — це шестирічна дитина і заправники на машині, яка привезла газ. Поранені є місцевими жителями", — поділився Апришко.

За його словами, наразі в селі залишається близько 115 людей, з яких троє дітей. Місцева влада працювала над евакуацією людей.

Вибухи в Україні - останні новини про атаки Росії

Як повідомляв Главред, у ніч проти 3 жовтня російська окупаційна армія вкотре зробила спробу завдати повітряного удару по Києву. Повітряна тривога в столиці тривала понад 5,5 годин. Наслідки падіння уламків збитого дрона в Деснянському районі мінімальні - обійшлося без руйнувань і пожежі.

А напередодні РФ масовано вдарила по Сумщині "Шахедами". Внаслідок цього у Шосткинській громаді зруйновано низку критичних об'єктів. Крім цього, внаслідок ударів місто Шостка і вся громада залишилися без електроенергії та води.

На думку експерта Олександра Коваленка, російські окупанти цілком імовірно можуть накопичувати крилаті ракети для удару по Україні 7 жовтня — саме в той день диктатор Володимир Путін святкує свій день народження.

"Очевидно, що, обмеживши удари у вересні, росіяни готують або "великий салют" на день народження воєнного злочинця Путіна (7 жовтня), або ґрунтовно готуються до опалювального сезону в Україні", — пояснив він.

Що таке Суспільне

Національна суспільна телерадіокомпанія України (скорочено - НСТУ) або Суспільне мовлення (Суспільне) - суспільна телерадіокомпанія, до якої входять загальнонаціональні телеканали "Перший", "Суспільне Культура", "Суспільне Спорт", "Радіо Промінь", "Радіо Культура", "Радіоточка", "Радіо Ukraine International", "Суспільне Спорт", радіоканали "Українське радіо", "Радіо Промінь", "Радіо Культура", "Радіоточка", та "Radio Ukraine International", 24 регіональні філії, а також діджитал-платформи, зокрема інтернет-ЗМІ. НСТУ є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти