Росія масовано атакувала Україну дронами: на Черкащині є влучання по складах із зерном

1 жовтня 2023, 07:24оновлено 1 жовтня 2023, 08:42
2922
Табурець повідомив, що в Черкаській області є влучання по промисловій інфраструктурі.
Росія масовано атакувала Україну дронами: на Черкащині є влучання по складах із зерном
Росіяни атакували Черкащину / колаж: Главред, фото: Черкаська ОВА

Уночі, 1 жовтня, російські окупанти масовано атакували Черкащину ударними безпілотниками. Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що в області є влучання по промисловій інфраструктурі.

"На жаль, є влучання по промисловій інфраструктурі в Умані. У результаті виникли пожежі на складських приміщеннях. Зокрема, де зберігалось зерно", - зазначив Табурець у своєму Telegram.

За попередніми даними постраждала одна людина. Її доправили до лікарні.

відео дня

Наразі триває ліквідація наслідків. На місці працюють усі профільні служби. Правоохоронці фіксують чергові злочини російських терористів.

Атака по Одещині: що відомо

Речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив, що вночі 30 вересня ворог атакував з трьох напрямків: миса Чауда, Приморсько-Ахтарська і Курська.

За його словами, це була комбінована атака, дрони запускали групами, потім "Шахеди" розділялися і знов об'єднувалися в табуни і намагалися атакувати системи протиповітряної оборони, виснажувати її для прольоту наступних дронів.

Країна-агресорка Росія намагалась атакувати портову інфраструктуру, саму Одесу, Одеський район, гучно було у Білгород-Дністровському районі.

Понад три години тривала тривога на Півдні, за попередньою інформацією на Одещині без влучань.

Вибухи у Кривому Розі

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram повідомив, що у Кривому Розі є влучання по цивільній інфраструктурі. За його словами на місці влучання сталась пожежа, яку вже локалізували.

"Вночі ворог атакував Кривий Ріг безпілотниками. На жаль, сталися влучання по цивільній інфраструктурі. Є руйнування. Виникла пожежа – рятувальники вогонь локалізували", – повідомив Сергій Лисак.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук уточнив, що один дрон, який націлили на область росіяни, вдалось збити.

Вночі ворог, за інформацією від Повітряних Сил, атакував Україну ударними БПЛА. Зокрема, і Дніпропетровську область. На ранок наші військові збили ворожий безпілотник над Кривим Рогом. Дякую захисникам і захисницям з ПвК "Схід", - повідомив Лукащук.

Робота ППО

У ніч на 1 жовтня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу "Shahed" з південного, південно-східного та північного напрямків.

"Усього зафіксовано пуски близько 30 ударних БпЛА "Shahed-131/136". Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 16 "Шахедів", - повідомили у ЗСУ в Telegram.

Росія масовано атакувала Україну дронами: на Черкащині є влучання по складах із зерном
ППО збила 16 дронів / фото: https://t.me/kpszsu

Атака РФ по Україні

Нагадаємо, що РФ вдарила по важливому об'єкту в Україні. Гуменюк також підкреслила, що пріоритетом ворога все ще залишається Подунав'я, а саме припортова інфраструктура.

У ЗСУ розповіли деталі жорстокої атаки по Одещині. Як повідомили в Силах оборони півдня України, що у склад, де зберігалося зерно, влучила російська ракета - під завалами знайшли тіла двох загиблих.

Вночі РФ вдарила по готелю в Одесі. Під час атаки на Одесу вночі 25 вересня в місті серйозно постраждала будівля готелю "Кемпінські Одеса". За словами власника готелю, в результаті російської атаки обійшлося без жертв.

Більше важливих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти