Росіяни захопили селище на Донеччині: в DeepState сказали, де просунувся ворог

22 червня 2024, 00:17
343
На Покровському напрямку ситуація для українських захисників залишається найгарячішою, повідомили у Гернштабі ЗСУ.
Росіяни захопили селище на Донеччині: в DeepState сказали, де просунувся ворог
Росія окупувала Шуми / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, скріншот карти DeepState

Російські окупанти захопише селище Шуми у Бахмутському районі Донецької області. Населений пункт росіяни захопили ввечері. Про це повідомили аналітики DeepState.

"Ворог окупував Шуми та просунувся у Соколі та Північному", - зазначили у повідомленні.

Генеральний штаб Збройних сил України поки не підтверджував цю інформацію у зведенні, але зазначив, що найгарячішою залишається обстановка на Покровському напрямку. Росіяни не полишають спроб вклинитись в бойові порядки ЗСУ в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Євгенівка, Сокіл та Новоселівка Перша.

відео дня

Найбільшу активність ворог зберігає зі сторони Очеретиного, де відбулося дві третини бойових зіткнень, та наразі продовжуються штурмові дії окупантів.

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підкреслив у вечірньому відеозверненні 21 червня, що ситуація в Донецькій області надзвичайно важка, особливо на Покровському напрямку. Там щоденно відбуваються десятки атак російських окупантів.

Також у Харківській області українські захисники завдали значних втрат окупантам і змусили їх призупинити наступ. ЗСУ також зламали плани ворога щодо захоплення Борової, повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Як повідомляв Главред, найближче завдання росіян - вийти до ділянки Чернещина - Першотравневе з подальшим захопленням села Борова. Окупанти планують повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім на Першотравневе-Чернещина.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти