Результатами "Великого будівництва" Зеленського вже користуються мільйони українців - експерт

29 червня 2021, 12:45
За рік "Великого будівництва", що збігся з піком пандемії коронавірусу, вдалося побудувати й оновити 6,5 тисячі км доріг і 158 мостів, розповів Биков.
Результатами 'Великого будівництва' Зеленського вже користуються мільйони українців - експерт

Відбудова інфраструктури, яка відбувається у ході реалізації програми "Велике будівництво", стала одним з головних успіхів Президента Володимира Зеленського. Програма отримала підтримку населення: згідно з даними групи "Рейтинг", 42% українців вважають "Велике будівництво" найкращою ініціативою Президента, пише у себе в Facebook глава Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

"Зараз багато сил приділяють національній інфраструктурі і великим місцевим проєктам", - пояснив експерт. У Запоріжжі і Кременчуці триває будівництво мостів, у Кривому Розі - стадіону та аеропорту. За словами Бикова, центральна влада реагує на запити міст, допомагаючи в реалізації інфраструктурних проєктів.

Цього року програма сконцентрована на розвитку соціальної інфраструктури та внутрішньому туризмі. Зокрема, до Дня Незалежності має завершитися оновлення аеропортів Рівного, Дніпра, Вінниці, Одеси, Херсона і на Закарпатті.

відео дня

Крім того, як сказав Биков, програма сприяє реанімації економіки, створенню нових робочих місць і залученню інвестицій. За рік "Великого будівництва", який співпав з піком пандемії коронавірусу, вдалося побудувати і оновити 6,5 тисячі км доріг і 158 мостів.

"Схожий шлях свого часу пройшли Туреччина і Польща, а зараз по шляху Зеленського йде і президент США. В рамках програми Джо Байдена за 8 років на інфраструктуру витратять 2 трлн доларів. Програма "Велике будівництво" не така витратна, але її результатами вже користуються мільйони українців у всіх куточках країни", - розповів експерт.

Одним з досягнень програми стало створення нових рівних доріг, які з'єднують населені пункти. Держава відмовилася від неефективного точкового ремонту доріг і перейшла на капітальний, наголосив Биков.

"До кінця 2023 року Укравтодор відбудує всю мережу загальнодержавних доріг. А це більше 20 тисяч кілометрів", - нагадав Биков.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомляв, що в 2021 році в ході "Великого будівництва" в Україні буде побудовано і відремонтовано 4500 км доріг державного значення і ще 2000 км - місцевого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти