Резидентські проксі: зручність і надійність у Мережі

2 вересня 2022, 09:54
230
Резидентські проксі мегапопулярні, хоч і дорожчі та поступаються швидкістю серверним.
Резидентські проксі: зручність і надійність у Мережі
Резидентські проксі / pixabay

Спочатку в Мережі не було обмежень: одні публікували контент, інші із захват його поглинали. Незабутнє відчуття свободи! Та згодом з'явилися інструменти, які визначають IP-адреси, і наші пристрої почали блокуватися, обмежуючи доступ до інформації. Протидію придумали швидко – "проксі", резидентські чи серверні.

Резидентські проксі мегапопулярні, хоч і дорожчі та поступаються швидкістю серверним. Що ще відомо про них?

Кому підійдуть резидентські проксі

Звичайному користувачу треба періодично зберігати конфіденційність, щоб мати доступ до певних вебсайтів. А якщо вони у вашому регіоні недоступні? Найлегший спосіб уникнути цього – використання VPN-сервісів. Часто під VPN ховається звичайний проксі, суть якого в тому, щоб користувач ідентифікувався в Мережі як інша особа. Це забезпечує конфіденційність і доступ до бажаного ресурсу. За такого завдання підійде будь-який VPN-сервіс або проксі. Краще надати перевагу VPN, а серед сервісів – не безкоштовним, а платним.

відео дня

Резидентський сервіс чи ні, немає різниці.Та якщо шукаєте надійний інструмент для збирання даних в інтернеті, не хочете потрапити до чорного списку і прагнете мати широкий вибір геолокацій, ваш варіант – резидентські проксі.

Перевага резидентських проксі

Від звичайних резидентські проксі відрізняються тим, що використовують реальні IP-адреси, які інтернет-провайдери видають своїм клієнтам (резидентам). Вони відмічаються в базах даних регіональних інтернет-реєстрів, і фізична особа, що використовує резидентські проксі, постає в Мережі як реальна людина. За правильного використання запити з таких адрес неможливо відрізнити від запитів звичайного користувача.

Іноді потрібна інформація, опублікована на сайті у вільному доступі, все одно блокується від автоматичного збору. Або ж користувачі з різних регіонів можуть бачити різну інформацію. Завдяки використанню резидентського проксі сайт вважатиме, що це зайшов звичайний користувач і немає потреби його блокувати. Вибір певного регіону дасть доступ до необхідної інформації.

Плюс у тому, що такі IP-адреси видаються динамічно й постійно змінюються у кожного користувача.

Резидентські проксі в дії

Оскільки проксі-сервери – посередники між пристроєм і Мережею, резидентські проксі потрібні тим, хто пов'язаний з рекламою, що транслюється на весь світ, – маркетологам, SMM-фахівцям. З їхньою допомогою рекламна кампанія буде ефективно організована з будь-якої точки планети. При цьому результат гарантовано відповідатиме тому, що побачить клієнт на своєму пристрої в іншій країні. Якщо готуватися до таких проєктів, використовуючи IP-адреси, видані провайдерами домашнього інтернету, ймовірність, що їх заблокують або внесуть до ЧС, мізерна.

Деякі компанії регулярно проводять акції для клієнтів з певних регіонів – використання резидентських проксі допоможе взяти в них участь і скористатися знижками.

Використання резидентських проксі легальне?

Застосування резидентських проксі-сервісів не вважається злочином доти, доки вони не використовуються для незаконної діяльності, як-от для ухиляння від податків або відмивання коштів. На окремих територіях VPN та проксі-сервери навіть регулюються місцевими законами.

Щодо провайдерів і власників сайтів, вони блокуватимуть порушників закону незалежно від того, чим ті користуються. Та оскільки користувач резидентського проксі для більшості сайтів має вигляд потенційного клієнта, шанс бути забаненим геть малий. До того ж постачальники якісного сервісу надають низку адрес із періодичною заміною, мінімізуючи можливість блокування. Отже, у вас завжди є перспектива знов під’єднатися за новою IP-адресою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти