Рейдери захоплюють 29 гектарів лісів на території Федосіївської територіальної громади - вчені

7 квітня 2021, 20:00оновлено 7 квітня 2021, 20:31
Прикриття здійснюється за допомогою атаки на Національний Університет біоресурсів і природокористування України, кажуть вчені.
Рейдери захоплюють 29 гектарів лісів на території Федосіївської територіальної громади - вчені
Reuters

Група вчених, що входять до ради Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП) просить притягнути до відповідальності осіб, які займаються поширенням неправдивої інформації про навмисну вирубку дерев у ботанічному саду НУБіП України.

Про це йдеться у відеоблозі "А що, так можна було?" на Youtube.

У сюжеті говориться, що вчені написали заяву зі зверненням до керівництва держави, де відзначають, що інформація про вирубку є неправдивою, а всі дерева, про які йде мова, були зрізані відповідно до чинного законодавства, зокрема - видалення аварійних і сухостійних дерев.

відео дня

"Все ж таки давайте дивитися на цих екоактивістів трошечки із розумінням, адже вони не вчені, може люди просто не в курсі, що дерева не безсмертні? А от у вчені раді НУБІП заявляють, що так звані екологи зумисне однобоко інформують громадськість України про діяльність установи, компрометуючи її. При цьому із замовчуванням фактів того, що лише за останній рік нею було висаджено більше мільйона дерев. Зокрема 650 дерев на території столиці", - зазначив ведучий блогу.

Як йдеться в блозі, вчені стурбовані тим, що на тлі цих атак на університет невідомими через чорних реєстраторів зроблена спроба незаконно вилучити 29 гектарів лісів на території Федосіївської територіальної громади.

"Одразу виринає питання в думках: а що, так можна було? прикриваючись вирубкою дерев хтось хоче рубати бабло... Разом із тим ми бачимо, що дехто із політичних сил радіє нинішньому скандалу навколо університету, маючи на меті прикрити дії злочинних угрупувань, спрямованих на незаконне відторгнення університетських земель", - підсумував ведучий.

Ректорат НУБіП вже звернувся до правоохоронних органів щодо рейдерського захоплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти