Ретроавтомобілі випробували Дорогу Єдності М-30, відновлену в ході "Великого будівництва"

2 липня 2021, 17:29
Серед учасників переважали автомобілі виробництва Запорізького автозаводу, але були також і луцькі ЛуАЗи.
Ретроавтомобілі випробували Дорогу Єдності М-30, відновлену в ході

На колишній трасі М-04, яка віднедавна стала частиною найдовшої дороги України, траси М-30 Стрий - Ізварине, пройшов автопробіг автомобілів, випущених ще в минулому столітті. Фоторепортаж з пробігу Укравтодор розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Ретрокари вийшли на пробіг частиною 45-кілометрової ділянки, відновленої у 2021 році в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Серед учасників переважали автомобілі виробництва Запорізького автозаводу, але були також і луцькі ЛуАЗи. Найстаршому автомобілю цього року виповнилося вже 60 років, наймолодший зійшов з конвеєра в 1989 році.

відео дня

Більшість автомобілів доводяться ровесниками відремонтованій трасі. Вона була побудована в середині минулого століття і до початку "Великого будівництва" перебувала у жахливому стані. Всього територією Дніпропетровської області проходить майже 300 км Дороги Єдності, яку повністю планують відновити до Дня незалежності.

"Траса була збудована впродовж 1950-1966 років і мала республіканське значення, - розповів директор Департаменту розвитку доріг Укравтодору Андрій Івко. - За роки існування декілька разів міняла назву. Наприклад, у 1988 році мала індекс М-21 Волгоград – Кишинів.

Ретроавтомобілі випробували Дорогу Єдності М-30, відновлену в ході

Сьогодні це найдовший маршрут країни, який пролягає між західними та східними областями України М-30 Стрий – Ізварине. Його довжина разом з ділянками на тимчасово окупованих територіях становить майже 1400 км. Після звільнення українських земель дорога, звісно, буде відновлена до самого Ізвариного. Індекс цієї дороги символічний: створення нового автошляху присвячено 30 річниці незалежності країни".

Ретроавтомобілі випробували Дорогу Єдності М-30, відновлену в ході

Планована пропускна здатність відновленої ділянки очікується в межах 40 000 автомобілів на добу. Це в два рази більше, ніж до ремонту. Дорожньо-ремонтні роботи тривають на всій протяжності траси в Дніпропетровській області. Одночасно з відновленням основи і дорожнього полотна ремонтуються також мости і штучні споруди.

Ретроавтомобілі випробували Дорогу Єдності М-30, відновлену в ході

Загалом у рамках "Великого будівництва" в 2021 році в Дніпропетровській області буде побудовано та відремонтовано 387 км доріг державного значення. Про це нещодавно повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти