Розмінування Чорного моря: ВМС України озвучили терміни

3 січня 2024, 17:20
ВМС Збройних сил України готують операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів.
Розмінування Чорного моря: ВМС України озвучили терміни
ВМС планують масштабну операцію з розмінування українських морів / Колаж: Главред, фото: УНІАН, facebook Дмитро Плетенчук

Військово-морські сили України готуються до масштабної операції з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. Розмінування може зайняти близько пів року. Про це повідомив речник ВМС Збройних сил України Дмитро Плетенчук у ефірі телемарафону.

"Плануємо операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів. Наразі створено штаб, сама операція планується. За результатами її планування ми можемо зазначити, що розмінування морських шляхів комунікації триватиме три-пʼять місяців", - сказав Плетенчук.

За його словами, глобальна операція з розмінування може тривати кілька років, оскільки ВМС натрапляють на різноманітні залишки зброї, включно з тими, що використовувалися під час світових війн. Також речник підкреслив, що для розмінування моря використовують спеціальні дрони та відбувається взаємодія з міжнародними партнерами.

відео дня

"Ми у постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота у цьому напрямі триває постійно - як і навчання, як і набуття досвіду, як і сам процес", - додав речник ВМС.

Розмінування України

Нагадаємо, уряд Австрії анонсував фінансування обладнання для розмінування в Україні на 2 млн євро. Канцлер Карл Нехаммер заявив про виділення цієї суми в Міжнародний трастовий фонд для закупівлі необхідного обладнання.

Також актор Міша Коллінз, відомий роллю у серіалі "Надприродне", підтримує українську культуру і став амбасадором платформи United24 у напрямі гуманітарного розмінування в Україні. Він активно використовує свої соціальні мережі для збору коштів на очищення країни від снарядів.

Крім цього, при звільненні Роботиного в Запорізькій області головною рушійною силою стали українські сапери. Вони розчищали шляхи для техніки та піхоти, стикаючись з масштабними мінними полями окупантів. Ворог використовував різні міни та пастки, намагаючись створити перешкоди для українських військ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти