Роздроблення МВС після відставки Авакова несе загрозу безпеці України - ЗМІ

21 липня 2021, 15:25
У статті Голосу наголошується, що в планах влади – вивід окремих служб з-під підпорядкування Міністерства.

Арсен Аваков
Арсен Аваков / Интерфакс-Украина

Спроби роздрібнити систему МВС, вибудувану екс-главою відомства Арсеном Аваковим, на тлі фактичного бездіяльності інших правоохоронних структур несуть серйозні загрози внутрішній і зовнішній безпеці України. Про це йдеться в статті "Захід імперії? Що буде з МВС після відходу Авакова", опублікованій виданням Golos.UA.

"7 років МВС було прикладом стабільної та ефективної роботи, і більш того - по суті, це був останній все ще функціонуючий орган правоохоронної системи України, що на ладан дихає. Інші учасники давно вийшли з гри: прокуратура (при чому на всіх рівнях) давно працює на замовлення господарів, ДБР перетворили в похоронне бюро для кримінальних справ, СБУ - комерційна структура - вже зламана іграшка, НАБУ і САП - взагалі працюють не на Україну... однієї з серйозних заслуг тепер уже екс-міністра є те, що він зумів вибудувати вертикаль, що дійсно працює, розвал якої допускати не можна! Однак новому керівництву, схоже, це не до душі. І ось тепер існує ризик, що МВС може стати черговою "зламаною іграшкою" ОПУ", - йдеться в публікації.

відео дня

У статті наголошується, що в планах влади – вивід окремих служб з-під підпорядкування Міністерства.

"За 7 років правління Авакова МВС перетворилося зі звичайного силового відомства в потужну імперію: Нацполіція, Нацгвардія, Прикордонна служба, Служба надзвичайних ситуацій, Міграційна служба... Показники ефективності роботи правоохоронців полетіли вгору. Але з початку своєї каденції Володимир Зеленський хоче вивести з-під контролю МВС Держприкордонслужбу та Національну гвардію. Таке завдання поставили перед Денисом Монастирським, не встиг він зайти на посаду", - підкреслює видання.

Автор вказує, що Арсен Аваков був категорично проти таких маніпуляцій навколо органу, який забезпечує внутрішню безпеку в країні.

"Два роки велися дискусії з приводу поділу міністерства на кілька частин, і до сих пір Аваков перешкоджав цьому... Адже це спроба зруйнувати механізм, який ефективно працював роками, адже не дарма Авакова називали кращим управлінцем... Тепер "загребущі ручки" все ж дотяглися і до МВС - все йде до того, що і його відомства будуть поділені і розграбовані, як і все інше майно держави", - підсумував автор публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти