Ракетний удар по Україні: експерт оцінив найгірший сценарій агресії РФ

23 травня 2021, 15:57оновлено 23 травня 2021, 17:14
Екс-міністр Віктор Суслов пояснив, чого не вистачає ЗСУ.
РФ може вдарити по Україні ракетами
Ракетний комплекс Іскандер армії РФ / Фото Міноборони РФ

Для Росії військово-політичний контроль над Україною був і залишається важливим, заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

Як підкреслив він в ході чату в Главреді, РФ навряд чи піде на відкрите вторгнення, яке спричинить за собою величезні втрати внаслідок ведення партизанської війни.

"Сучасна війна зовсім інша: вона високотехнологічна. І, не дай бог, щоб така у нас почалася. Не буде походу піших колон, як за часів Наполеона - буде ракетний удар по всіх стратегічно важливих пунктах за кілька хвилин. І країна перестане існувати. Я досить багато читав на цю тему, але навіть не хочу коментувати готовність української армії до ведення сучасної високотехнологічної війни", - говорить експерт.

Він також підкреслив, що ЗСУ необхідно оснастити найсучаснішою зброєю для відбиття ймовірної агресії.

"Україні потрібно дбати про свій науково-технічний розвиток і створення ефективної системи ППО, сучасної авіації, засобів радіоелектронної боротьби, інших сучасних озброєнь. Україна готова до війни минулого, але навряд чи готова до війни майбутнього. Це наша основна проблема", - додав Суслов.

читайте такожЕксперт пояснив, чому "залізний купол" не врятує Україну від ракет РФ

Залізний купол

Це тактична система протиракетної оборони( ПРО), призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів. Розроблена ізраїльською компанією Rafael.

Кожна батарея може захищати територію площею 150 квадратних кілометрів. Перша батарея стала на бойове чергування в березні 2011 року. Станом на липень 2014 року, бойове чергування несли 9 батарей по всій території Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти