Радіодиктант 2022: дата, хто буде читати

9 листопада 2022, 08:01
Як проходитиме радіодиктант національної єдності 2022 в умовах війни.
Всеукраїнський радіодиктант 2022
Всеукраїнський радіодиктант 2022 / qirim.news

Щорічно в День української мови та писемності – 9 листопада проходить Всеукраїнський радіодиктант. Він звучатиме в ефірі радіо і за традицією його начитують видатні українці.

Про те, які свята наприкінці осені відзначатимуть українці, читайте в матеріалі: Свята в листопаді 2022: важливі дати останнього місяця осені.

Цього року радіодиктант національної єдності пройде з невеликими змінами. В умовах війни, розв'язаної Росією в Україні, багато хто був змушений покинути свої будинки і влаштуватися в різних куточках світу. До радіодиктанту зможуть приєднатися всі бажаючі, навіть ті, які перебувають за кордоном.

відео дня

Всеукраїнський радіодиктант 2022 - коли

У 2022 році радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада в День української мови та писемності. Час проведення - 11:00. Війна в Україні не стане винятком.

Хто буде начитувати радіодиктант 2022

Цього року текст диктанту підготувала українська письменниця, режисер, член Українського ПЕН Ірина Цілик. Звучати він буде голосом народної артистки, Героя України Ади Роговцевої.

Як приєднатися до диктанту

Слухати радіодиктант онлайн можна включивши Українське Радіо або Радіо Культура. Транслювати його будуть на телеканалах і платформах Суспільного Мовлення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти