Рада дала "зелене світло" будівництву Київської об'їзної із залученням міжнародних компаній – експерт

8 червня 2021, 11:02
91
Проголосувавши за зміни в закон "Про державні закупівлі", Рада дала "зелене світло" будівництву Київської обхідної дороги.
Рада дала

Зміни в закон "Про державні закупівлі", нещодавно проголосовані у Верховній Раді, допоможуть залучити міжнародні інвестиції в один з найбільших проєктів "Великого будівництва" Президента Володимира Зеленського - створення Київської обхідний дороги (КОД) довжиною в 150 км.

Про це написав у Facebook політичний експерт, блогер Сергій Биков. Водночас, зазначив він, рішення нардепів піддалося критиці.

"Днями Рада проголосувала законопроект №5309, яким серед іншого вивела проєкт будівництва КОД з-під дії Закону "Про державні закупівлі". Зрозуміло, що в соціальних мережах і на інших публічних ресурсах тут же з'явилися заяви на тему "зради". Новина з акцентом на "корупціогенні чинники" законопроекту №5309 виставило у себе на сайті НАЗК", - повідомив Биков.

відео дня

При цьому, наголошує він, в офіційному документі НАЗК - Висновку антикорупційної експертизи згаданого законопроєкту - ні слова про корупційні ризики при будівництві КОД немає.

"Можна голослівно мірятися заявами про мільярди потенційно вкрадених гривень, а можна просто взяти і вивчити тему. Проголосувавши за зміни в закон "Про державні закупівлі", Рада дала "зелене світло" будівництву Київської обхідної дороги за міжнародним форматом контрактів EPC+F. Таким чином, на конкурентних торгах підрядник буде визначатися не тільки за ціновим критерієм, а ще за умовами залучення фінансування. Простими словами - підрядник не тільки проєктує і будує, але і забезпечує можливості фінансування для виконання цих робіт", - пояснив експерт.

За його словами, чинні правила закупівель закривають можливості для заходу на ринок міжнародних гравців. Нові зміни в закон таку можливість відкривають.

Як повідомив експерт, Укравтодор вже готує презентацію майбутніх закупівель по КОД. "Планують все пояснити, розповісти і показати. Ми стежимо. А там, дивись, і зрада скасується", - резюмував Биков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти