Робота за кордоном: експерти закликали заробітчан пам‘ятати свої права

17 серпня 2021, 16:51
Не рідко послуги українців використовують у якості рабської праці.
Робота за кордоном: експерти закликали заробітчан пам‘ятати свої права
/ REUTERS

Експерти закликають українських трудових мігрантів не забувати про свою правову захищеність, навіть коли їм пропонують здавалось би вигідні пропозиції з працевлаштування за кордоном.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Є різні ситуації. Є ситуації, коли їх обманюють, "кидають". Їх використовують у якості рабської праці. Але ми розуміємо, чому люди їдуть по вищий дохід для своєї родини", – зауважив директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортник.

відео дня

При цьому він додав, що не лише країни-сусідки, але й далекі, наприклад, азіатські, зацікавлені максимально забрати наші технічні кадри, тому що передусім це висока якість роботи за невеликі гроші. Втім, навіть за таких умов випадків, коли інженер чи механік повертався додому ні з чим, насправді чимало.

Тож фахівці з працевлаштування радять не забувати: масове полювання іноземних держав на українські робочі руки за допомогою реклами та інших засобів не позбавляє ризиків – серед яких відсутність гарантій отримати платню, страхування, медичну допомогу, не кажучи вже про пенсію та кар‘єрне зростання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти