Програма єПідтримка стала дієвим інструментом соціальної допомоги і має бути розширена – Беззубенко

8 лютого 2022, 20:39
49
Експерт наводить дані Українського інституту книги, які вказують на позитивний вплив від реалізації програми.
Микола Беззубенко
Микола Беззубенко

Програма "єПідтримка" довела свою ефективність та стала дійсно дієвим інструментом соціальної допомоги, а тому має бути розширена на більші категорії товарів та послуг. Таку думку висловив експерт з економічної безпеки Микола Беззубенко на власній сторінці в соціальній мережі фейсбук.

Експерт наводить дані Українського інституту книги, які вказують на позитивний вплив від реалізації програми:

"За даними Українського інституту книги, українці витрачають на книги не більше 800 млн гривень на рік (це в середньому 20 грн на людину). А лише за місяць дії "єПідтримки" було придбано книжок на 705 млн. Сьогодні держава та самі українці підтримують митців, підприємців і авторів", - зазначає він.

відео дня

На думку Беззубенка питання розширення програми було дійсно на часі, однак механізми її реалізації потребують певних уточнень, зокрема щодо виплат підліткам та в контексті переліку товарів та послуг:

"еПідтримка" стала справжньою соціальною програмою та дієвим інструментом підтримки економіки. Проте є певні нюанси, які очевидно вимагають уточнень. Наприклад допомога на підлітків. Кабінет міністрів розглядає таку допомогу з 14 років, натомість МОЗ дозволяє вакцинувати від коронавірусної хвороби дітей від 12. На мою думку цю невідповідність потрібно виправити. Також слід передбачити можливість використання цих коштів на придбання соціально-значимих товарів. Наприклад засобів по догляду за дитиною для молодих сімей, дитячих ліків тощо", - підсумовує експерт.

Як відомо, Кабінет міністрів прийняв рішення про виплату з 7 лютого 2022 року 1000 грн за повний курс вакцинації українцям від 14 років, а з 24 січня придбати за ці кошти ліки отримали можливість українці похилого віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти