Продавали землю задешево: на Закарпатті затримали мера Мукачева та голову райадміністрації

25 червня 2024, 10:35
78
Співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали мера міста Мукачево Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя, пишуть ЗМІ.
Затримання балоги
Правоохоронці затримали мера Мукачева та голову райради, пишуть ЗМІ / колаж Главред, фото СБУ, НАБУ

Співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали мера міста Мукачево Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя. Про це заявив портал "УП" із посиланням на власні джерела в середовищі правоохоронців.

Як і належить, самі співробітники правоохоронний органів не називають ПІБ фігурантів, але кажуть, що тих підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки в центрі міста площею понад три гектари.

"За даними слідства, міський голова забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою майже в 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова районної ради, колишній нардеп", - заявили в НАБУ.

відео дня
Затримання балоги

Як кажуть у СБУ, мера підозрюють у тому, що на сесії міськради забезпечив ухвалення рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою майже вдев'ятеро. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, а фактичним контролером якого є голова районної ради.

У результаті землю, ринкова вартість якої становить 84,6 млн грн, продали всього за 9,6 млн грн (тобто збитки громади становлять 74,9 млн грн), кажуть правоохоронці.

За даними журналіста Віталія Глаголи, затримання пов'язане з корупційною схемою продажу стадіону "Авангард", що розташований у місті Мукачево.

Корупційний скандал із міністром Сольським - новини за темою

Навесні 2024 року тодішньому міністру аграрної політики та продовольства і колишньому ексголові аграрного комітету Верховної Ради Миколі Сольському оголосили про підозру через схеми із землею на сотні мільйонів гривень.

Чиновника та інших учасників схеми підозрюють у заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.

У НАБУ підозрюють, що до складу злочинної групи, на чолі якої був Сольський, входили посадові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Пізніше Сольський був звільнений Верховною Радою із займаної посади.

Що відомо про Миколу Сольського?

Микола Сольський народився 22 травня 1979 року в селі Росохи Самбірського району Львівської області. Він одружений і має чотирьох дітей.

У 2019 році був обраний нардепом 9-го скликання від "Слуги народу" під номером 125 у списку (безпартійний). Член однойменної фракції. Був головою Комітету з питань аграрної та земельної політики.

У березні 2022 року призначений міністром аграрної політики і продовольства, у зв'язку з чим склав повноваження народного депутата.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти