"Проблема посилюється": еколог звинуватила владу в затягуванні розв'язання проблеми побутових відходів

24 травня 2021, 17:55
Вирішення питання побутових відходів в Україні зависло на рівні розмов і дискусій, каже Людмила Циганок.
'Проблема посилюється': еколог звинуватила владу в затягуванні розв'язання проблеми побутових відходів
/ УНІАН

Загрузле в популізмі керівництво країни затягує вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища твердими побутовим відходами, тоді як основна увага державних контролюючих органів приділяється великому бізнесу, який переважно утилізує свої відходи згідно до суворих світових стандартів.

Як розповіла УНІАН президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, проблема побутових відходів сьогодні лише посилюється.

"На жаль, проблема посилюється. Керівництво країни і відповідальні органи загрузли в популізмі. Величезна кількість дискусій ведеться по цій темі. Більше року екологічний комітет парламенту розробляє проект закону про управління відходами, який повинен повністю змінити підходи до цього питання", - сказала Циганок.

відео дня

За її словами, вирішення цього питання в Україні зависло на рівні розмов і дискусій.

"Цього вже дуже давно чекають органи місцевого самоврядування, люди і підприємства, які знають, як з цієї проблеми створити ефективний бізнес. Адже багато європейських країн змогли перетворити відходи на цінний ресурс. В Україні поки що це на рівні розмов і дискусій", - зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що згідно з результатами дослідження IT-компанії GlobalLogic, з 2016 року кількість побутових відходів в Україні збільшилася майже на 40%. Якщо в 2016 році українці викидали 11 млн тонн, то до початку 2021 року ця цифра зросла до 15 млн тонн. 94% було відправлено на полігони і тільки 6% - утилізували або відправили на вторинну переробку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти