Привілеї для щеплених у "зеленій" зоні: у МОЗ назвали умову

28 серпня 2021, 20:59
Головна умова - загальна вакцинація.
Віктор Ляшко
Ляшко розповів про умови для привілеїв щеплених українців / УНІАН

У МОЗ заговорили про привілеї для вакцинованих жителів "зелених" зон України і розповіли про те, як країна переживе черговий локдаун.

Як пише РБК-Україна, за словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, влада розглядає можливість того, що в разі зростання захворюваності і переходу в "червону" зону епідузагрози деякі сфери економіки все-таки продовжать працювати.

Однак, це буде можливо лише за умови вакцинації і колективу, і відвідувачів.

"Ми найближчим часом проанонсуємо ці умови. Так само, як це було зі школами, ми попередили про це ще в липні, заздалегідь", - заявив Ляшко.

Зокрема, він зазначив, що для "червоного" рівня епідзагрози відомство буде вводити послаблення для вакцинованих. Причому незалежно від того, який відсоток українців на той час отримає щеплення.

"Якісь привілеї для вакцинованих і додаткові обмеження для тих, хто не вакцинований, при зеленій зоні ми можемо вводити тоді, коли буде щеплена хоча б половина громадян", - підсумував клав чиновник.

Дивіться відео: МОЗ назвало терміни тривалості пандемії коронавірусу

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що про скасування масочного режиму в Україні говорити поки не варто. Маски залишаться з нами до кінця пандемії коронавірусу.

Раніше Главред писав, що у заохочення вакцинованим вінничанам місцева влада вирішила розіграти серед них безліч цінних призів. Головним із сотні подарунків буде автомобіль. Також розіграють велосипеди і телевізори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти