Довічне за корупцію: в ОП натякнули, як відповісти на перше запитання Зеленського

14 жовтня 2020, 17:38
243
Корупціонери, які втекли за кордон, планують повернення, підкреслили в ОП.

Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Всеукраїнське опитування 25 жовтня, одне з питань якого стосуватиметься посилення відповідальності за корупційні дії, стане основою "нового формату нової країни".

Про це говориться у коментарі прес-служби Офісу президента.

"Доводиться констатувати, що ми все ще перебуваємо на самому початку важкої боротьби з корупційними кланами. Які буквально вбивають перспективи нашої економіки та віру в соціальну справедливість. Роблять державу неконкурентоспроможною", - йдеться в коментарі.

В Офісі глави держави підкреслюють, що розвиток антикорупційної інфраструктури роками затягувався, злочинці отримували політичне прикриття, а можливості корупціонерів ставити під сумнів діяльність антикорупційних органів прописувалися в законах.

"Запрацював у 2019 році й Вищий антикорупційний суд. Без сумніву, все це знакові та вкрай важливі кроки на правильному шляху до справедливості. Однак чи побачило нарешті суспільство системні ефективні дії? Чи ухвалення всіх необхідних рішень для ефективної роботи антикорупційної інфраструктури дало нам змогу відзначити той факт, що корупціонери нарешті сядуть за ґрати надовго? Доводиться констатувати, що цього не сталося", - зазначили в ОП.

читайте такожЕксперт назвав головний промах Зеленського з ідеєю всенародного опитуванняВ Офісі глави держави додали, що корупціонери, які втекли за кордон, "планують своє повернення, домовляються один з одним і концентрують необхідні ресурси - фінансові, медійні, партійні".

Підкреслюється, що під час загальнонаціонального опитування 25 жовтня українці повинні дати "свою відповідь, з якою політичне середовище вже не зможе сперечатися".

Також у коментарі підкреслюється, що опитування 25 жовтня не матиме прямих юридичних наслідків, однак дозволить громадянам висловити свою думку.

5 важливих питань від Зеленського:

  • 13 жовтня президент анонсував проведення 25 жовтня, в день місцевих виборів, всеукраїнського опитування, що складається з п'яти важливих питань.
  • За словами президента, опитування стане реальним впровадженням народовладдя.
  • За його словами, зараз парламент готується закріпити цей важливий механізм на законодавчому рівні.
  • 14 жовтня, Зеленський назвав перше питання з всеукраїнського опитування: "Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти