Пожежа у райлікарні на Хмельниччині: евакуювали 16 медиків та 7 хворих

11 березня 2021, 06:35
Займання виникло на покрівлі хірургічного відділення центральної районної лікарні у Шепетівці близько 15:00 у середу, 10 березня.
Пожежа у райлікарні на Хмельниччині: евакуювали 16 медиків та 7 хворих
У Шепетівці горіла лікарня / Фото km.dsns.gov.ua

У місті Шепетівка Хмельницької області сталася пожежа в центральній районній лікарні. Через загоряння довелося евакуювати 16 медпрацівників і 7 хворих.

Як повідомляє пресслужба ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло в середу, 10 березня, о 15:00. Займання виникло на покрівлі хірургічного відділення центральної районної лікарні. Працівники лікувального закладу одразу почали евакуювати хворих.

На момент прибуття перших пожежників горіло 20 кв. м покрівлі. Рятувальники евакуювали з приміщень двоповерхової будівлі 7 хворих та 16 працівників медзакладу та за допомогою автодрабини подали стволи на гасіння покрівлі.

"Через сильне задимлення пожежникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. Завдяки оперативності та злагодженим діям співробітників ДСНС загоряння вдалося швидко ліквідувати і запобігти подальшому поширенню полум'я приміщенням лікарні", — йдеться у повідомленні.

Пожежа у райлікарні на Хмельниччині: евакуювали 16 медиків та 7 хворих
Загоряння вдалося локалізувати впродовж 15 хвилин / Фото km.dsns.gov.ua

Пожежу локалізували о 15:18, а остаточно ліквідували о 16:15. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Причину загоряння з'ясовують фахівці.

Локалізувати пожежу вдалося впродовж 18 хвилин. Завдяки цьому вдалося уникнути шкоди для здоров'я пацієнтів та персоналу лікарні, а також не допущено поширення вогню на приміщення.

Пожежа у райлікарні на Хмельниччині: евакуювали 16 медиків та 7 хворих
Причину пожежі в лікарні з'ясовують фахівці / Фото km.dsns.gov.ua

В ОДА пообіцяли оцінити збиток і найближчим часом відновити роботу відділення. Необхідності для переведення хворих немає. Лікування пацієнтів забезпечено наявним ресурсом.

Пожежа в лікарні №1 у Чернівцях - про що повідомлялося раніше:

  • 27 лютого у місті Чернівці по вулиці Героїв Майдану, 226 у палаті на другому поверсі 5-поверхової будівлі міської клінічної лікарні №1 у коронавірусному відділенні сталася пожежа. О 13:30 пожежники змогли ліквідувати вогонь. У ДСНС уточнили, що загоряння охопило площу в 30 кв. м.
  • Внаслідок трагедії загинули дві людини, ще кілька отримали опіки.
  • Причиною пожежі в коронавірусному відділенні міської лікарні №1 у Чернівцях є вибух кисневого балона, заявили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.
  • У поліції припустили, що загоряння у лікарні у Чернівцях виникло внаслідок недотримання одним з пацієнтів правил пожежної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти