Зросла кількість жертв страшної пожежі у міській лікарні Чернівців

28 лютого 2021, 09:06оновлено 28 лютого 2021, 09:36
Другий потерпілий під час пожежі помер у лікарні вночі 28 лютого, повідомили рятувальники. Він перебував у реанімаційному відділенні з опіками 3-4 ступеня.
Чернівці, пожежа
Зросла кількість жертв страшної пожежі в чернівецькій лікарні / acc.cv.ua

У суботу, 27 лютого, у 1-й лікарні Чернівців сталася масштабна пожежа. Унаслідок трагедії загинуло двоє людей, ще кілька отримали опіки.

"Унаслідок даної події загинуло дві людини (другий потерпілий під час пожежі помер у лікарні вночі 28 лютого)", – повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у неділю, 28 лютого.

Відзначимо, потерпілий перебував у реанімаційному відділенні з опіками 3-4 ступеня.

Унаслідок пожежі першим загинув 76-річний буковинець.

Усього в палаті в момент вибуху і пожежі перебувало чотири пацієнти.

За даним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У Чернівецькій облдержадміністрації впевнені, що масштабна пожежа в міській лікарні сталася не унаслідок самопідпалу пацієнта. Встановлено, що на тумбочці одного з пацієнтів загорілася газета.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олега Чорного, поки не встановлено, чому загорілася газета на тумбочці пацієнта. Версію з замиканням електропроводки й вибухом кисню також виключають

Пожежа в лікарні №1 у Чернівцях - про що йшлося раніше:

  • 27 лютого у місті Чернівці на вулиці Героїв Майдану, 226 у палаті на другому поверсі 5-поверхової будівлі міської клінічної лікарні №1, у коронавірусному відділенні, сталася пожежа. О 13:30 пожежники змогли ліквідувати вогонь. У ДСНС уточнили, що загоряння охопило площу 30 кв. м.
  • Причиною пожежі в коронавірусному відділенні міської лікарні №1 у Чернівцях є вибух кисневого балона, заявили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.
  • У поліції припустили, що загоряння у лікарні у Чернівцях виникло внаслідок недотримання одним з пацієнтів правил пожежної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти